2022-11-24 1238 浏览
之前有住元朗既朋友推介呢间日式铁板烧omakase,佢话lunch omakase都食到7款海鲜,鹅肝同牛肉,就试下book,点知好full,要差唔多一个月后先有位。呢间铺得15个位左右,唔怪得咁full啦!前菜有日本白粟米,清甜可口,佢地个车里茄系用荔枝酒腌制,waitress话系因为好多客人都唔中意车里茄草青味,所以咁样制作。我本身都唔食车里茄,但系呢粒又真系完全冇草青味,得淡淡既荔枝香味之后到海鲜啦,每款海鲜都好新鲜,我比较印象深刻既系吞拿鱼脑天,虾同埋酸菜鱼。其实食完海鲜已经饱饱地,但煎鹅肝好香,大大旧煎到外脆内软,配菠萝冰解腻牛肉就中规中矩,配昆布同埋wasabi呢个好邪恶既砂糖多士,见住佢制作落左劲多糖,但系最后都忍唔住食晒全部

牛肉就中规中矩,配昆布同埋wasabi