2023-07-23
餐厅装修以木系为主 小木屋加上木制嘅家私布置 仲有户外嘅小草地 好适合打卡❤️喺ig都见到有唔少人带宠物去影靓相🐶🍴Bendito Desayuno ($118)全日早餐有意大利红酒醋沙律、哈蜜瓜、巴马火腿、炒蛋配自家制面包🫶🏻 另外仲可以选择要南瓜芝士薯饼或者蕃茄芝士薯饼南瓜芝士薯饼外脆内软 南瓜蓉好甜好线密 中间仲有流心芝士☺️炒蛋嘅牛奶味几香 配埋佢地新鲜出炉嘅面包 都几好味❤️🍴手工制香脆薄饼 (8吋)🍕一半半: 巴马火腿x四重芝士 ($128)其实有时比起厚批 我会prefer薄批 因为感觉负担会无咁重🫢 呢度嘅薄饼都系佢地自己整 好香脆👍🏻对于我呢d咩都想试嘅人黎讲 有得拣一半半 一次过试哂两只味真系好开心🤣我自己就中意四重芝士多d 因为有加蜜糖🍯 芝士同蜜糖真系绝配黎🤤🍴桂花香橙燕麦奶 (跟餐+$38)呢款饮品几特别 暂时无喺其他餐厅见过我觉得佢两截色咁样都几靓☺️桂花同香橙两种唔同嘅甜味blend埋一齐 再加上燕麦奶口感顺滑 系一杯几岩喺夏天点嘅饮品🥰🍴日本柚子芝士蛋糕 ($62) 🍴北海道牛乳红豆芝士蛋糕 ($62)虽然睇落去好似平平无奇 但系味道其实唔错 甜度适中 囗感紥实
喺ig都见到有唔少人带宠物去影靓相🐶
🍴Bendito Desayuno ($118)
另外仲可以选择要南瓜芝士薯饼或者蕃茄芝士薯饼
炒蛋嘅牛奶味几香 配埋佢地新鲜出炉嘅面包 都几好味❤️
Bendito Desayuno
🍴手工制香脆薄饼 (8吋)
🍕一半半: 巴马火腿x四重芝士 ($128)
呢度嘅薄饼都系佢地自己整 好香脆👍🏻
手工制香脆薄饼
🍴桂花香橙燕麦奶 (跟餐+$38)
呢款饮品几特别 暂时无喺其他餐厅见过
我觉得佢两截色咁样都几靓☺️
🍴日本柚子芝士蛋糕 ($62)
🍴北海道牛乳红豆芝士蛋糕 ($62)
虽然睇落去好似平平无奇 但系味道其实唔错 甜度适中 囗感紥实😌
柚子味好fresh 清新解腻👍🏻
牛乳红豆有惊喜 红豆好多之余 粒粒都又甜又软绵☺️
日本柚子芝士蛋糕
北海道牛乳红豆芝士蛋糕
另外佢地每日都会有多款新鲜出炉嘅面包🍞🥐🥖
呢间cafe座位唔算多 我当日去到都已经full哂咁滞 所以大家记得要预先book枱呀😆
位置方面 餐厅离元朗市中心有少少距离 喺锦绣花园附近
由市中心撘小巴或者巴士都可以去到🚃