2024-08-03 160 浏览
前晚同朋友喺元朗发现一间新嘅日本餐厅,真系要同大家分享一下。餐厅以白色为主题,环境十分舒服,令人感到好放松 😌 餐厅嘅装修简约而高雅,光线柔和,氛围一流,真系令人食饭时心情特别好✨一入到去就感受到店员亲切嘅服务态度,佢哋每位都面带微笑,好有礼貌,好细心,帮我哋推介菜式同帮手解答我哋嘅问题。我哋拣咗柚子盐味捞面🧂同咖喱炸鸡捞面🍜,面条弹牙有咬劲,汤底鲜美,配料新鲜丰富,特别系柚子盐味捞面,清爽又唔会太酸,好开胃。咖喱炸鸡香脆多汁,咖喱味道香浓,配埋捞面一齐食,真系一绝!饮品方面,我试咗抹茶拿铁同冷翠咖啡🍵抹茶拿铁香浓带苦,啖啖抹茶粉,好适合抹茶控☕️冷翠咖啡清凉解渴,带少许苦味,令人耐饮总括黎讲,呢间餐厅真系唔单止有好靓嘅环境同舒适嘅气氛,仲有好贴心嘅服务同美味嘅食物。不论系同朋友倾计,定系放松享受个人时间,都系一个好好嘅选择!下次再黎一定会试下其他嘅菜式,推荐比大家啦!👍

饮品方面,我试咗抹茶拿铁同冷翠咖啡
🍵抹茶拿铁香浓带苦,啖啖抹茶粉,好适合抹茶控
☕️冷翠咖啡清凉解渴,带少许苦味,令人耐饮