2024-12-06
好多人都知元朗多野食😆,今次竟然俾我发现一间隐世嘅泰国餐厅🇹🇭‼️呢间餐厅仲有室外露天座位,空间仲要好大,摆满了好多装饰品俾人打卡影相📸🍹暴打变泰系列|手打菠萝柠檬变泰绿茶🍍|手摇香芒柠檬变泰红茶🥭🍋近年非常大热嘅手打柠檬茶,餐厅将佢再改良,加左不同嘅生果,饮落非常清新消暑🆒️🦐泰式生虾|$128生虾大大只,食落非常爽口😍,配埋泰式辣酱更加开胃❤️小食并盘(细)泰式鸡卷|鱼饼|虾饼|粉丝皮春卷 (各4件)$148呢个拼盘真系几抵食‼️有齐4款炸物,每款仲有4件‼️特别推荐虾饼🦐,真系炸得又脆又弹牙‼️🐂马莎文咖哩牛坑腩配薄饼|$178马莎文咖哩比起普通咖哩更加香浓,配埋薄饼一齐食非常惹味‼️而牛坑腩一啲都唔靭,够晒入味👍另外仲加配埋蒜蓉包,口感非常香脆😋🐂盐烧牛舌芯($58/2串)|🐖串烧沙嗲猪($38/2串)牛舌芯食落都几爽,沙嗲猪嘅沙嗲又唔会好辣,猪肉亦都几嫩滑👍芒果糯米饭🥭|$68最后当然唔少得叫返个芒果糯米饭🥭啦,糯米饭有3色,啱晒打卡📸,食落好软绵,加埋椰浆够晒香滑😋而芒果都几甜原来当日佢地宣传佢地个场可做婚礼场地,所以外面同平时啲摆位有啲唔同,但如果而家天气推荐坐室外,真系感觉有啲似去紧
🍹暴打变泰系列|手打菠萝柠檬变泰绿茶🍍|
手摇香芒柠檬变泰红茶🥭🍋
🦐泰式生虾|$128
生虾大大只,食落非常爽口😍,配埋泰式辣酱更加开胃❤️
小食并盘(细)
泰式鸡卷|鱼饼|虾饼|粉丝皮春卷 (各4件)
呢个拼盘真系几抵食‼️有齐4款炸物,每款仲有4件‼️
特别推荐虾饼🦐,真系炸得又脆又弹牙‼️
🐂马莎文咖哩牛坑腩配薄饼|$178
🐂盐烧牛舌芯($58/2串)|🐖串烧沙嗲猪($38/2串)
牛舌芯食落都几爽,沙嗲猪嘅沙嗲又唔会好辣,猪肉亦都几嫩滑👍
芒果糯米饭🥭|$68
原来当日佢地宣传佢地个场可做婚礼场地,所以外面同平时啲摆位有啲唔同,但如果而家天气推荐坐室外,真系感觉有啲似去紧旅行🌏