2023-10-14
元朗好多隐世餐厅都好想试,放假一于叹酒食蚝🥂!! 朋友第一次食生蚝🦪,话想由入门级生蚝开始试下,惊觉法国生蚝竟然 $9/只好抵!于是叫咗一大盘生蚝,清酒蒜蓉煮蚬、龙虾意粉黎个海鲜大餐🤩! 🔸法国Fine De Claire生蚝 $9/只 x12只生蚝新鲜饱满具透明感,肉质鲜甜😋,重海水味。朋友都好钟意生蚝味道,食完一只又一只。生蚝加上白酒更加鲜味💕。 🔸招牌鹅肝焗杂菌饭 $168鹅肝煎得好香,油香渗咗入去饭粒入面✨,但又唔会觉得太油腻,加埋杂菌食增加口感之余又食到鹅肝香味,果然系招牌菜💯!🔸清酒蒜蓉煮蚬 $128蚬肉鲜甜,蒜蓉汁浓郁香滑,充满牛油香😍!🔸龙虾忌廉意粉 $198龙虾🦞份量非常大方,食到啖啖弹牙鲜甜嘅龙虾肉,每条意粉都充满忌廉汁,好creamy🥺🔸House White wine (Yealands Sauvignon Blanc) $78/杯果味🍍比较重,顺滑易入口,啱晒女仔饮👭呢头食完已经想再食多次,见间餐厅仲有其他海鲜刺身都好想试下,龙虾、法国膏蟹、海胆🤩,留定肚下次食🤪
🔸法国Fine De Claire生蚝 $9/只 x12只
🔸招牌鹅肝焗杂菌饭 $168
🔸清酒蒜蓉煮蚬 $128
蚬肉鲜甜,蒜蓉汁浓郁香滑,充满牛油香😍!
🔸龙虾忌廉意粉 $198
果味🍍比较重,顺滑易入口,啱晒女仔饮👭