2018-07-02 813 浏览
<元朗隐世铁板烧>🔥呢间铁板烧 其实条路系大路黎 但点解甘隐世? 😂 系因为d人一系 去又新街 一系去西菁街食野 好少去中间 甘近凤琴街体育馆既凤攸北街。 真系估佢唔到有间甘正既铁板烧😈 师傅有20 年经验 食物用料好新鲜 时不时都会有d特别野 好似喜之次 长脚蟹 🐟🦀 所有货材料好新鲜 但坐位有限 叫能坐12 人 . 所以大家记得打去book位 (听讲8月会做埋lunch set , 若有再同大家读者update 😃)<铁板烧>🍴阿拉斯加皇帝蟹 🦀 1 磅1000 蚊通常一只蟹就3kg 6 个人食 😍 一上枱只蟹仲郁紧 忍唔住同佢影相 蟹脚又粗又长 当然师傅烧得好 但蟹肉都好新鲜 弹牙又够鲜甜 最正系即席见到师傅煮左牛油加上蟹膏既酱汁 淋喺蟹脚肉上面😍 多重口感无得输 连日本都冇食过呢种酱 推介😈<铁板烧>🔥🍴喜之次(一夜干) 780 蚊🐟喜之次呢种喺hk极少机会食到既鱼 仲要一夜干 我食到真系好彩😄 用左盐浸1 个钟再放过夜成条鱼经过师傅用火枪烧后🔥 除左锁住肉汁外 d鱼油出哂黎 超香浓😌 鱼肉有d似银鳕鱼 肉质饱满 点埋秘制酸汁
<元朗隐世铁板烧>🔥

<铁板烧>
🍴阿拉斯加皇帝蟹 🦀 1 磅1000 蚊

🍴喜之次(一夜干) 780 蚊🐟
喜之次呢种喺hk极少机会食到既鱼 仲要一夜干 我食到真系好彩😄 用左盐浸1 个钟再放过夜成条鱼经过师傅用火枪烧后🔥 除左锁住肉汁外 d鱼油出哂黎 超香浓😌 鱼肉有d似银鳕鱼 肉质饱满 点埋秘制酸汁 中和番肥腻真系无敌 好正呀😍

铁板火焰酒煮蚬 138 蚊🍶🐚
只见师傅将好多清酒放入锡纸兜上面点火 消除多余既酒精 再将花甲放入去 😄 首先饮啖汤 d汤充满住清酒既香甜 仲有d洋葱同昆布 而蚬肉其实系大大只既花甲 鲜甜又吸哂甜清酒🍶 普通一个花甲都整得甘正用心 抵赞!

铁板活鳗鱼(3 人份) 208 蚊🐟
听师傅讲 而家越黎越少人做呢味野 一来难烧到甘皮脆肉滑 二来要多时间 , 只见佢将条鱼肉 转黎转去又揿实佢几次 整成20 几分钟后 再喺铁板上既鳗鱼放上鳗鱼汁先大功告成🐟😍 鱼肉外表层皮又薄又香脆 无敌 肉质juicy有口感 真系烧得恰到好处 再加上甜酸酱汁 好好食 推介!!

<铁板烧>🔥
🍴安格斯牛肉丼饭🐂🍚 (88 蚊暂定)
呢味牛肉饭晚市有得点 但迟d话新加lunch set预计8月份开始😃 大大碗既软熟白饭 上面有成三种酱 juicy香浓既洋葱汁 牛肉煮成既酱汁🐂 仲有我觉得最正既忌廉芥辣酱 辣味适中够香滑 唔会抢左其它酱 同牛肉既香味 牛肉 够哂油花 同够薄身 咬落外脆 入面带少少软熟🐮 捞埋酱汁同白饭食 十分美味😛

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#铁皇日式铁板烧
元朗凤攸北街1 号地下
~~~~~~~~~~~~
2018-07-02