2024-09-02 752 浏览
元朗人都听过法国小屋依个名,但未必知佢嘅位置。依间小店位置喺后巷,地方唔算好大,但食物都几多元化。小食、main、饮品同甜品都好多选择,样样都好高质,值得一试🤗🤗🤗法式龙虾汤唔会太咸,调味适中,带有少少creamy嘅质地😬😬招牌千层芝士薯片每一块嘅薯仔都切得好薄身,就好似食紧薯片咁,加埋芝士,提升左口感之余,仲加添左咸香🤤🤤秘制醉鸡翼看似最平平无奇嘅鸡翼越难整得好食,醉鸡翼嘅酒味超级入味,食落又带有酒香味😋😋明太子蟹肉意粉依个配搭真系令人一啖接一啖,明太子同蟹肉嘅份量都好多,每一啖都充斥住明太子同蟹肉,又够creamy好好食😝😝😝招牌咸牛油焦糖窝夫食过几款窝夫都觉得咸牛油依款冇得输,越简单嘅就越好食。窝夫焗到热身,咸牛油融化系表面,一咸一甜极之邪恶😋😋😋奶盖白桃茶依杯奶盖茶我觉得好饮过出面嘅手摇饮品店,咸香嘅芝士奶盖配上甜甜嘅白桃茶,一咸一甜,饮到最后都会饮到奶盖嘅味道👍🏻👍🏻Tiramisu 咖啡Tiramisu就食得多,Tiramisu 咖啡就比较少见,味道层次丰富,苦涩得嚟带啲朱古力香😍😍
招牌千层芝士薯片
秘制醉鸡翼