2023-04-06
今晚想食串烧,放咗工落元郎揾到一间叫囍串嘅小店,舖头细细间可坐十几个人。地址系元郎安兴街59至64号安泰楼地下。串烧以外还有其他小食,除了黑版上面有嘅小食其它都要手机落单,不过我就一时忘记按确认送单所以等咗好耐先有得食🤣店内有些特色装饰灯及图案,啱晒我地钟意有得食又有得打咭嘅文青中年人🤣手机落单主要分为: 串烧类,主食类,海鲜类🍤,饮品🧋及其它。 串烧口味可选择正常浓度,大辣及小辣,更贴心🥰系可写明对咩食物有敏感。首先叫咗碟扣肉蛋肠,员工话豉油系自家制所以味道适中不太咸, 肠够滑扣肉多汁配葱花好野味,虽然好多鼓油但完全一d都唔咸👍🏼跟住再叫一串烧芝士年糕同一串烧鳗鱼(正常浓度), 芝士年糕外脆内软,一咬芝士已流出来,烧鳗鱼有小小麻辣味有脆口肉多汁😋又叫咗一份忘情鸡泡鱼干, 我最钟意佢烧得唔太干身有d湿润又有烧香嘅感觉,之前去过几间日本餐厅大部份鱼干都系硬身,所以要比个like佢👍🏼最后叫咗杯缤纷乐朱古力kinder🍫冻饮,浓郁朱古力上面满满嘅cream再加上一条分开三节嘅朱古力条,哗! 今晚真系好满足😋
地址系元郎安兴街59至64号安泰楼地下。
跟住再叫一串烧芝士年糕同一串烧鳗鱼(正常浓度),
哗! 今晚真系好满足😋