2020-01-05 90 浏览
今晚约咗住喺元朗而又好耐无见嘅朋友食晚饭我就提议食泰国菜🇹🇭佢就话屋企附近有间喺元朗都几出名😇而街坊都赞叹嘅泰国餐厅于是急不及待嚟到🤤眼见都几多人食😮好彩仲有位🙏🏻店员亦好快安排坐位用膳环境方面枱櫈以至墙上布置、灯饰好有泰国风🇹🇭感觉好似置身泰国夜市当中食物方面点选咗几道菜式泰式炒饭 $118泰式炒饭都食过唔少次而今次食第一啖觉得好醒胃👍🏻炒得非常入味😋如果唔系Share我谂一个人成碟都食得晒冬阴公汤 (细) $108一向都唔系咁食得辣🙈呢煲冬阴公汤又唔算好辣👍🏻除咗本身嘅香辣味仲Feel到好浓烈嘅椰奶香😋绝对系煲汤嘅精华所在肉碎生菜包 $108小时候最爱嘅菜式之一😳肉碎加入干葱、香叶同辣椒一齐炒份外野味马拉盏炒通菜 $78看似好普通,其实加咗面豉酱去炒,好适合𩠌饭炸虾球 $88一上枱已经争住夹黎食🤣外脆肉厚😋点埋甜酸辣椒酱更加正黑加仑梳打 $38未试过饮呢只👅天气咁热当然要饮返杯冻饮解下渴啦青柠梳打 $38饮品一到卖相令人心旷神怡😇朋友亦大赞够大杯先够爽整体相当有地道风味😋 估佢唔到😂有机会入元朗想食泰国菜一定要黎试
今晚约咗住喺元朗而又好耐无见嘅朋友食晚饭

我谂一个人成碟都食得晒

冬阴公汤 (细) $108

肉碎生菜包 $108

马拉盏炒通菜 $78

看似好普通,其实加咗面豉酱去炒,好适合𩠌饭

炸虾球 $88

一上枱已经争住夹黎食🤣外脆肉厚😋点埋甜酸辣椒酱更加正