2019-06-24 516 浏览
元朗惊喜西餐厅闺蜜生咗BB坐月,入咗元朗探佢,顺便同佢落楼下食晚餐。佢楼下有间细细地,睇落都几有特色嘅西餐厅,感觉几好食,闺蜜都食过话好食。咁啱我哋个时间又未到食饭时间,唔使等,所以就食呢间啦。我哋叫咗两个dinner set,侍应话事出比目鱼转左煮法,C7香脆面包糠焗比目鱼配香烧牛油烧新薯,沙律&番茄沙沙酱同C8香烤苏梅酱美国猪鞍扒配黑松露粗薯条&田园沙律及凯撒沙律汁,另外再加左$18要餐汤,大蒜忌廉汤。大蒜忌廉汤好特别,蒜味好浓,唔似中式嘅蒜味,好味。另外个外型都好好睇,增加左好味分数。另外蒜蓉包,似厚多士加蒜蓉,好松化。香脆面包糠焗比目鱼配香烧牛油烧新薯,沙律&番茄沙沙酱厨师整得好好,鱼外面煎焗得好松脆,干身,但系入面都仲好鲜,有鱼肉香咸嫩滑,小小咸,不过连埋番茄沙沙酱一齐食就夹晒,酸甜咸香配合得好,口味丰富。香烤苏梅酱美国猪鞍扒配黑松露粗薯条&田园沙律及凯撒沙律汁块猪鞍扒劲大,大过我只手掌,肉都好厚。扒上的苏梅酱好特别,我觉得好好味,另外猪扒入面好热,唔会好似出边𠮶啲餐厅咁,肉面热入边只系暖,连埋酱一齐食,好味。食净一条骨~摊下野,饮下茶,吹下水,enjoy。
元朗惊喜西餐厅

闺蜜生咗BB坐月,入咗元朗探佢,顺便同佢落楼下食晚餐。

大蒜忌廉汤

大蒜忌廉汤配蒜蓉包

大蒜忌廉汤

另外蒜蓉包,似厚多士加蒜蓉,好松化。

香烤苏梅酱美国猪鞍扒配黑松露粗薯条&田园沙律及凯撒沙律汁

块猪鞍扒劲大,大过我只手掌,肉都好厚。

食净一条骨~

摊下野,饮下茶,吹下水,enjoy。
2019-06-19
  • 餐汤