2023-06-28
元朗又系食肆多到数唔晒,今晚热屎辣辣想食啲开胃菜,就入咗呢间装修普通但食物有惊喜嘅小店🤪店舖位置系车房附近 唔太多人行嘅位置,太少人发掘到佢🥲入到去装修几特别,系工业风设计,有唔同灯牌作装饰打开menu,超多花款,除咗串烧、海鲜类,仲有主食、小食等比一般串烧店更多花款😍 店家话家乡炒米粉同肠粉都出名 ,可惜今晚想轻食就无叫烧焦猪颈肉$60 系店家必食推介,咪睇佢呢个价钱份量比想像中多,平时出面食泰式猪颈肉要$80-90 得几旧仔,呢到多到我不要不要。味道香炭烧味又够热,想食辣可加辣粉,值得一试👍🏻金汤娃娃菜加粉丝$28+$10姐是蒜茸上海菜,菜份量唔孤寒,汤多到加个粉丝食,完全索晒汤汁 一个字 绝!鸡全翼$19烧猪大肠$22秘制酱牛柳粒$24烧五花腩$22烧鳝$45惹味茄子$48爽脆鸡肾$17原只虎皮尖椒$12呢到好细心嘅位系佢哋烧完上菜,系会比个小热炉你加热串烧,平时食得一串第二三串都好快冻晒,依加有个炉比你热住暖住 加晒分🥰鸡全翼好香孜然味,热辣辣大大只,唔会over cook,一咬会有汁🥹。猪大肠洗得几干净又无臭味,出街食内脏最怕臭屎味,大肠烧到脆卜卜,好香口☺️。鸡肾够淋好食五花
烧焦猪颈肉$60
烧鳝$45
惹味茄子$48
爽脆鸡肾$17
原只虎皮尖椒$12
五花腩又是一层肥膏一层肉,油脂香口
茄子大条啖啖肉,烧得入味👍🏻
大杯柠檬茶$28
哇,一嚟到大杯到一个人饮唔晒,茶底都浓,又系抵饮必叫
整体又系会翻桌,串烧店嚟讲价钱抵食好味,环境坐得舒服,又系有好多嘢想试,店员姨姨又好nice👍🏻👍🏻👍🏻🫶🏻