2022-09-15
好耐无同老公去撑枱脚,听朋友讲元朗朗景台开左间酒吧餐厅"Sage"啲手工意粉和扒都不错!所以今晚就出左去试下! 入到去餐厅,感觉舒适,因为地方大,空间感好够!入门口就系酒吧位,跟住就望到个好大open kitchen,一目了然,地方也好干净👍😊今晚我哋叫左一个意粉和一个封门枊(+60元就可转set). 当然唔少得冰冻啤酒啦😂😂蟹肉咸蛋带子意粉: 这个真系必食, 除了蟹肉多以外, 整个意粉充满咸蛋的味道,带子好鲜甜! 最值得一赞是他们的手工意粉, 烟韧度刚刚好, 非常有咬劲,好食!牛扒叫左封门柳,牛肉味浓, 齿颊留香! 牛扒酱汁也配合得很好,值得一试!差点忘了推荐餐汤,今日是粟米汤,是用新鲜粟米打成并不是罐头汤,好香甜👍👍👍食饱饱当然要加甜品, 因为转餐所以有雪糕送, 他们自家制的gelato雪糕非常好味, 芒果热情果雪糕香滑, 味道好balance,吃到芒果味又有淡淡的热情果味! 还有焦糖雪糕, 目测很像冰冰, 但入口即溶, 口感幼滑,不会太甜,真系好好食!😋😋😋另外,佢哋服务好好,好有心机去介绍食品的特式,值得一赞!👍👍👍不错餐厅,有下次!👍👍👍
不错餐厅,有下次!👍👍👍