2024-12-11
🍽 一番日本料理📍元朗教育路29号地下C号舖用得日文🇯🇵「一番(最好的)」做店名嘅铺头,一定有佢过人之处😎,临近圣诞,虽然已经plan咗去日本做美食家😚,都系忍唔住要过住刺身瘾先😈,号称第一嘅日本料理究竟有几劲,试过先知🏃🏻。~大盛刺身🥢🐟(60片)一番震撼🎊,斋望都觉得吸引,种类应有尽有,我心目中排第一🤤嘅应该系日本甲纹鱿鱼,上面铺有三文鱼籽,入口除咗有鱿鱼刺身嘅爽滑,仲有鱼籽嘅海咸味配搭,当然鱼生都好多款,款款都好新鲜,样样都有6片,大满足!唔单止过足口瘾,质素都唔系随便👏🏻。~巨型鳗鱼丼一番巨型💯,条鳗鱼仲长过手掌,肥美到不得了💪🏻,一切开啲鳗鱼汁喺肉入边渗出嚟,配埋粒粒分明嘅珍珠饭,咁巨型嘅鳗鱼丼先88蚊😳,仲有碗面豉汤送,不过听闻呢个优惠今个月最后啦😯!~喳喳仲有晚市堂食优惠,送嘢饮又送糖水,店员话夏天通常送雪糕,呢排有啲冻就转咗暖粒粒嘅喳喳🤩,有啲椰香味,一番暖心💕!大家成日都话食刺身不如去日本食✈️,不过我都真心赞赏本地嘅铺头同佢哋啲师傅😊,一直坚持提供高质又抵食嘅直送食材,呢个先系「一番」心意🥰!真心推荐俾大家
📍元朗教育路29号地下C号舖
~大盛刺身🥢🐟(60片)
~巨型鳗鱼丼
~喳喳