2023-09-01
呢间小店系朋友介绍,话值得一试,抱住试下无妨既心态就入左去元朗。去到发现舖头虽然细,但都有分Bar枱同普通枱,我地今次系坐bar枱望住师傅整寿司比我地。虽然唔系食Omakase,但师傅系逐件寿司上比我地,呢一点几好,寿司饭放得耐会硬左,而师傅咁样处理就可以避开呢点。同朋友叫左啲刺身同小食share,所有刺身都好新鲜,叫左粒贝,赤贝,新鲜鲭鱼唔同坊间用醋处理过,一啲醋味都冇,将鱼皮烧一烧,一啲都唔腥仲好好味!仲有原只海胆,即开即食 新鲜好味😋小食大推脆炸川海老(炸白虾)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 呢个真系唔系周围都有,白虾连壳炸到好脆,送酒一流。牡丹虾寿司 - 呢到会将虾膏烧左再放系虾面比客人食埋👍🏻👍🏻👍🏻烧过既虾膏好香,令到成件牡丹虾寿司口感更好更香。最后仲有烧吞拿鱼鱼鲛,鱼鲛个调味好好,配埋烘过既面包同日本蕃茄切成蓉一齐食简直系绝配。日本蕃茄蓉好甜同埋面包减轻左鱼鲛既油腻感。虽然好邪恶,但下次都会再食😂整体用餐非常愉快,系一个同朋友聚会既好地方
整体用餐非常愉快,系一个同朋友聚会既好地方