2020-12-15 412 浏览
元朗不嬲出名多小店,今次系OpenRice见到呢一间好排名top嘅西餐厅,见到啲菜式又几吸引,决定一试!小店走小文青风,装修简简单单,都几舒服。餐牌,选择都唔少,想食嘅都会有!因为今次同朋友只系得两个人,所以叫咗一个小食、一个饭、同埋一个主菜。小食 青柠蜜糖鸡翼配番薯条,小店即叫即做,鸡翼想夹都系热辣辣,系好香嘅蜜糖味,肉质滑溜,可以自己再加啲青柠汁。另外番薯条都趣卜卜,比想像中大碟足料,几抵食!而面饭我哋就拣咗呢一个 蟹肉冬阴功烤菠萝意大利饭。因为一听个名就好特别,第一次食Fusion嘅意大利饭😍😍真系超足料啊!系满满嘅蟹肉同埋蟹子,真系多到每一啖饭你都会食到蟹肉,好满足!冬阴功味亦做得非常突出,超夹!另外中间仲会有啲烤菠萝粒,酸酸地咁,好开胃!而意大利饭煮得都好有水准,口感粒粒分明而唔硬身👍🏻😋😋推介推介主菜 香煎加拿大猪鞍架配焦糖苹果 呢个又系一个水准之作,首先摆碟都好有心思,同埋呢一个主菜都好足料,唔系净系得肉食,下面系满满嘅薯蓉,侧边仲有粟米同杂菜。切开猪鞍扒,肉汁系必晒出嚟,一啲都唔鞋口,好惊喜,必推介喺佢隔离𠮶个汁,唔系普通嘅烧汁,而系青苹果烧汁,食落酸酸甜甜清新得黎又惹

小店走小文青风,装修简简单单,都几舒服。

餐牌,选择都唔少,想食嘅都会有!

主菜 香煎加拿大猪鞍架配焦糖苹果

切开猪鞍扒,肉汁系必晒出嚟,一啲都唔鞋口,好惊喜,必推介喺佢隔离𠮶个汁,唔系普通嘅烧汁,而系青苹果烧汁,食落酸酸甜甜清新得黎又惹味,好特别既味道!!
焦糖苹果都不错,成道菜都好出色,食得出小店既用心!!

值得一试既小店