2022-09-15 454 浏览
每当我好想食川菜,都会谂起呢间餐厅,除左店名够晒记忆点之外,食物质素亦好有水准,只系地方比较僻静,但仍然吸引唔少食客捧场。辣子拼盘(大肠、鸭舌、鸡软骨)高温炸至甘香酥脆,入口咸香,椒盐味岩岩好,少少微辣,真系食到停唔到口。大肠同鸡软骨既油脂比较多,但食落唔会成日油,炸得好干身,唔食唔知,原来炸鸭舌系非常惹味,呢个菜式跟埋啤酒一齐食,爽!碟面有大量辣椒,其实系香多过辣,辣度算系BB辣,就算唔食得辣既朋友仔都一定食到。香蒜炸子鸡半只呢味𩠌系有缘先食到既菜式,因为唔系每日都供应,有既话绝对值得一试。鸡皮炸到脆卜卜,鸡肉又唔会过熟,连皮一齐食,鸡油油脂既香味同鸡肉融为一体,再点埋姜葱蒜熟油豉油,有香料同酱油配衬,味道更加丰富。莲藕炒咸肉小菜够镬气,用蒜粒香芹爆炒,一上菜就闻到好香,味道咸中带甜,偏甜多,咸肉比较肥。如果钟意咸香多d/怕肥既朋友仔可以叫其他小炒试下。呢间餐厅既炸物同椒盐都做得唔错,如果你第一次来食既话记得试下。其实餐厅仲有好多菜式都好吸引,见到隔离枱上菜,都会俾香味同外观吸引,令你不自觉望多两眼🤤另外温馨提示下大家,呢度1900左右就开始多人,店舖有两层,地下多数无位,要上二楼,

辣子拼盘(大肠、鸭舌、鸡软骨)

香蒜炸子鸡半只

莲藕炒咸肉

呢间餐厅既炸物同椒盐都做得唔错,如果你第一次来食既话记得试下。其实餐厅仲有好多菜式都好吸引,见到隔离枱上菜,都会俾香味同外观吸引,令你不自觉望多两眼🤤另外温馨提示下大家,呢度1900左右就开始多人,店舖有两层,地下多数无位,要上二楼,落单无咁方便同快捷,楼梯墙位可以襟钟仔,但位置唔太觉眼。

好味:4/5
环境:3/5