2024-02-05
🦪海鲜拼盘首先要做一个海鲜拼盘,作为小编心目中嘅主角,生蚝就拣左五款啦💁🏻店员会帮手排好咗,喺柠檬嘅左手边开始顺时针咁食,海水味由淡至浓,有Sentinelles、Cocollos No. 1、GIllardeau No.0、Josephine No.1、Tia Maraa Pearl,只只都劲新鲜同好饱满,大家都知道小编最钟意嘅系Josephine同埋Gillardeau,但系呢度嘅$9 蚝质素都好食㖞,呢个价钱真系超抵食。除咗生蚝小编都嗌咗牡丹虾同车厘蚬,食落去感觉都好新鲜同埋好大只鲜甜味都好足☺️🥗黑醋汁烟三文鱼沙律用黑醋汁嚟调一调沙律嘅味道配合烟三文鱼本身嘅咸味其实已经好足够,重点系𠮶个烟三文鱼嘅presentation好好,成朵花咁,未放入口已经非常之开胃啦🥰🦪清酒蒜蓉煮蚬呢个本身系一个汤嚟,但佢出嚟成碗都系蚬,汤嘅味道又好重嘅蒜肉味同埋白洋葱嘅甜味,整体都几好🍝龙虾忌廉意粉龙虾忌廉意粉用咗半边虾,意粉亦都好creamy同都好够味,系一个好出色嘅主菜🤭🤭🥂Chardonnay🥂Sauvignon白酒有时好个人口味嘅,小编拣嘅呢两款都几啱食海鲜~大家可以参考下🍦士多啤梨味雪糕🍨菠
🦪海鲜拼盘
车厘蚬,食落去感觉都好新鲜同埋好大只鲜甜味都好足☺️
🥗黑醋汁烟三文鱼沙律
🦪清酒蒜蓉煮蚬
🍝龙虾忌廉意粉
🥂Chardonnay
🥂Sauvignon
🍦士多啤梨味雪糕
🍨菠萝味雪糕
呢两份雪糕个奶味都比较重,小编个人嚟讲就钟意食菠萝味多啲,因为钟意佢比较清新🤗