2021-05-27 273 浏览
今日难得平日同埋老公一齐放假,好想食日本野。一心谂住碰吓运气,未必有位。点知去到问如果冇book 位walk-in 得唔得,有个女侍应好nice 出嚟招呼,话当然冇问题,原来今日1 点左右得1 枱客。坐低之后,即刻放低2 杯热茶,女侍应见到我地好热,即刻问我哋要唔要2 杯冰茶,非常细心!冰茶麦味香浓,简直透心凉。之后放低碟支豆,小小盐喺面,食完一条又一条。我哋叫咗滑蛋咖喱吉列海老定食同寿喜汁烧安格斯牛肉定食。小食嘅蛋饼、腌制牛蒡、鳗鱼、沙律非常新鲜,茶碗蒸有好香嘅黑松露系底,但一啲都冇抢到蛋味,加上有小贝柱溶系蛋面,加强口感,非常惊喜,相信其他舖头好难食到。味噌汤有件鸡肉,唔太咸,唔错。乌冬面好滑,炸虾嘅炸粉恰到好处,咖喱汁唔辣,不过我见唔到边度有滑蛋。安格斯牛肉松软,捞埋生蛋真系好juicy !最后芝麻奶冻甜品都有惊喜!整体每样少少份量超级饱!其实Menu选择都几多,职员又殷勤,仲冇加一,店舖木制装修,不断播住relax 音乐,好舒服。相信好快会再嚟食过,支持用心小店。临走见到有儿童餐同bb 櫈,下次带埋呀女嚟!

之后放低碟支豆,小小盐喺面,食完一条又一条。

我哋叫咗滑蛋咖喱吉列海老定食同寿喜汁烧安格斯牛肉定食。
味噌汤有件鸡肉,唔太咸,唔错。
安格斯牛肉松软,捞埋生蛋真系好juicy !
最后芝麻奶冻甜品都有惊喜!

临走见到有儿童餐同bb 櫈,下次带埋呀女嚟!
2021-05-27
  • 茶碗蒸