2020-06-17 7128 浏览
.揾开黄店嘅时候揾到依间元朗私房菜,睇到佢faceboook page 个FAQ咁多规则,都有少少吓窒咗,不过最后都系Book咗黎试下😝(想知自己去佢fb page 睇)🤣首先上咗个包先,上面铺满晒Parmesan cheese🧀,芝士咸香味十足,仲可以点油醋同埋连埋parma ham一齐食。重点系个包系热辣辣同好软熟,好高质呀🤤然后就到沙律啦,沙律菜好新鲜,仲有好多唔同颜色同好甜嘅蕃茄,混合埋落咗黑醋嘅沙律菜一齐食,好开胃。👍🏻至于个餐汤系蘑菇汤,卖相好似麻麻地,但其实系好好饮🤤。个汤够热就基本啦,仲要好creamy 同埋食到啖啖打成蓉嘅蘑菇蓉,口感一流。然后就系全日嘅重点,威灵顿牛柳啦🤩。一上枱已经觉得摆盘好靓。个牛柳有四层:酥皮,parma ham ,菇粒同埋牛柳。其实一切开个牛柳果四层系必然会散开,自己夹返埋一齐食,系好有口感,个酥皮好香唔油,而个牛肉质好鲜嫩又唔腻,真系食到停唔到口🤓。而啲配菜都唔可以睇少,个薯仔有好重牛油味,仲焗到个外皮好脆,真系第一次食到咁好食嘅薯仔🥰。仲有啲碎菇粒同埋两条甜萝卜都唔错,系个蒜头嘅蒜味真系有啲重,唔系好啱我食😝。然后就系

然后就系龙虾汁煎南极鱼,个鱼皮有少少厚到,煎到好香脆,鱼肉都嫩滑,不过个鱼就有少少唔熟,不过我相信系意外黎🤣。个龙虾汁好香浓又唔太咸,可以当汤饮埋🤤,好满足。

订位嘅时候都有问甜品洗唔洗写字,所以餐厅都知依一餐系庆祝生日嘅。佢哋都好贴心咁准备埋蜡烛同主动帮我哋影相。而甜品就系咖啡朱古力蛋糕,个蛋糕系专登雪耐啲等佢硬身一啲去营造雪糕蛋糕嘅口感,蛋糕面系用咗70%浓度嘅朱古力酱,唔会太甜又唔会太腻,真系好有惊喜。🥰

订位嘅时候餐厅都会问下我地嘅食量同埋有无食物系唔食,咁我就拣咗正常食量嘅,最后埋单就系每人$1000 唔需要另收加一。而饮品就系到时直接喺雪柜拎,食完再一次过收钱。最想赞下侍应姐姐,超级好服务态度,都有帮我哋换下碟同清洁干净张枱,又好好笑容,每上一道菜都会好清楚咁介绍菜式同食法,令到我哋都食得好满意。🥰如果问我有咩可以改善嘅话,我会建议佢哋啲碟同碗用晒玻璃会更好。😝 餐厅又两张高枱,每张可以容纳2-3人,仲有个梳化位,都可以坐到6-8人。我地依餐都食咗两个几钟,所以想食就真系要预早book 位啦。