2022-09-18
元朗站📍Sage Bar & Restaurant -星期五食返餐好,好耐冇食西餐既我地发现马田附近开左几多餐厅🍴Sage set for two($489)呢个set有餐汤、主菜同homemade gelato。每人有一旧餐包,外脆内软,配埋olive oil都唔错。餐汤系粟米汤,细碎粟米🌽口感,几浓身。主菜有香烤乳猪卷配鼠尾草烧汁同埋自家制香料烤春鸡配洋葱烧汁。乳猪卷几特别,上台睇细唔算太大旧,但食完都几饱!乳猪皮少烟靭,唔系平时中式个种脆卜卜既口感。乳猪卷内仲有满布香料既肉碎馅料,两重口感。肉质都几嫩身,啖啖肉,岩晒食肉兽,配埋鼠尾草烧汁更惹味。配菜有奶油焗薯片,呢个有惊喜,几滑几creamy😋😍如果再大旧d我都一定食得落😼😼烤春鸡就比较重口味,餐厅用唔同香料腌制同烹调,有少少Barbecue既风味。鸡肉唔算好嫩滑但唔鞋身,多肉少骨,切起上黎都几方便。洋葱汁配埋呢个烤鸡都几夹。配菜同样有奶油焗薯片😋最后食埋球雪糕🍨朱古力味Gelato😍🤪好香浓、绵绵口感,仲有chips😋🙌🏻一球唔够喉!环境方面,餐厅都几开扬,环境几舒适,同朋友gathering系唔错既选择。餐厅环境唔会太暗,如
Sage set for two($489)
呢个set有餐汤、主菜同homemade gelato。
环境方面,餐厅都几开扬,环境几舒适,同朋友gathering系唔错既选择。餐厅环境唔会太暗,如果日头黎,大大块落地玻璃,日光照射应该透光度十足,相信系另一种感觉!