2024-09-11 233 浏览
老公又带我入元朗市食好东西,一入餐厅有好多盏月亮灯,好有情调啊,店外设有半露天座位,感觉好chill,店员服务态度亲切有礼,感觉好舒服餐厅晚市都有好多选择,Set Dinner有 A-J 咁多款,包头沙律、餐汤、蒜蓉包我地叫左一个晚餐 ,加两个小食 Share食,再额外叫两杯野饮❤️鲜果杂菜沙律沙律菜和水果都劲新鲜,沙律菜好爽脆,加上芒果酱汁,酸酸甜甜好开胃❤️紫薯蓉忌廉汤 +蒜蓉包淡紫色嘅汤好特别,入口又几好饮又健康,味道带有紫薯本身天然嘅甜,口感浓稠顺滑,配上香口酥脆嘅蒜蓉包,几暖胃❤️红酒炖牛颊肉配牛肝菌汁意大利饭好有惊喜啊,首先摆盘卖相好吸引,而且份量都好充,大大件牛颊肉,件件都炖得好柔软,非常之香浓入味,真系入口即溶,好出色,老公一边食一道大赞好好味啊,意大利饭都系水准之作,口感软硬适中,加上浓郁牛肝菌酱汁,每一啖都好满足,真心值得推荐❤️英式鱼柳配薯条比手掌更大条嘅鱼柳,炸到外皮金黄酥脆,内部保持到鲜嫩多汁,薯条系我最爱嘅粗薯条,同样炸到金黄酥脆,份量都好多,配搭茄酱、他他酱一齐食❤️香草蒜香辣味鸡中翼鸡中翼外皮酥脆,内里肉质嫩滑,带有香草和蒜香的味道,几惹味❤️薄荷朱古力❤️热情果薄荷

❤️鲜果杂菜沙律

❤️紫薯蓉忌廉汤 +蒜蓉包

❤️红酒炖牛颊肉配牛肝菌汁意大利饭

❤️英式鱼柳配薯条

❤️香草蒜香辣味鸡中翼
鸡中翼外皮酥脆,内里肉质嫩滑,带有香草和蒜香的味道,几惹味

❤️薄荷朱古力
❤️热情果薄荷梳打