2022-08-20 1565 浏览
呢间西餐嘅装修真系令人好舒服😝 尤其系佢门外嘅红砖墙😚 真系好有外国风情 星期一至五嘅晚市时段 唔驶1900已经坐满晒啦😮 睇嚟OpenRice嘅好评真系名不虚传👍🏻鲜芒果及扒虎虾沙律沙律份量好多 入面有羽衣甘蓝 生菜 青瓜 番茄 火箭菜 仲有芒果粒粒🥭 外面有好大嚿芒果 酱汁系mango mayo☺️ 所以成碟沙律除咗有蔬菜嘅鲜甜味之外 仲有淡淡的芒果味😉 重点系虎虾肉好好食🦐 每一啖虾肉都好弹牙 另外想讲店员劲细心🥰 我哋食完个沙律佢仲帮我地换碟 同埋食完沙律先至上个主菜啊波士顿龙虾尾 带子 蓝青口及海钻蚬龙虾汁烩意大利饭呢个意大利饭净系睇个名已经知入面有咩材料啦😍 我好钟意食海鲜㗎 所以呢个意大利饭好啱我口味😙 带子 蓝青口 同埋蚬都好新鲜😺 不过我觉得最重点推介嘅应该系个波士顿龙虾尾🦞 呢个龙虾味系非常鲜味⭐️ 另外龙虾汁意大利饭入面仲有啲蔬菜 包括有翠玉瓜 番茄同埋洋葱🧅美国烧春鸡(半只)烧春鸡嘅外皮好脆卜卜🐥 侧边嘅南瓜蓉好够甜 再加埋有烧花椰菜苗 烧椰菜花 烧番茄 有几款汁选择 包括烧汁 杂胡椒汁同埋牛肝菌汁 我哋就拣咗烧汁 隔离仲有啲芥末汁😝真系想食得清清地或者试吓唔同嘅调

鲜芒果及扒虎虾沙律
鲜芒果及扒虎虾沙律

波士顿龙虾尾 带子 蓝青口及海钻蚬龙虾汁烩意大利饭
波士顿龙虾尾 带子 蓝青口及海钻蚬龙虾汁烩意大利饭

美国烧春鸡(半只)
烧春鸡嘅外皮好脆卜卜🐥 侧边嘅南瓜蓉好够甜 再加埋有烧花椰菜苗 烧椰菜花 烧番茄 有几款汁选择 包括烧汁 杂胡椒汁同埋牛肝菌汁 我哋就拣咗烧汁 隔离仲有啲芥末汁😝真系想食得清清地或者试吓唔同嘅调味都得 鸡肉仲有好多肉汁 好嫩滑
美国烧春鸡(半只)

焦糖炖蛋
甜品嚟讲都几大碟 炖蛋好滑仲有大量云尼拿籽😗 焦糖唔算太焦 我个人比较钟意焦啲 另外咁岩见到有个家庭庆祝生日🎂 如果有需要都可以同店员讲 餐厅会播放生日歌搞下气氛😎

Forest
薄荷叶 芒果 菠萝沙冰🌲 第一啖系满满嘅薄荷味 之后就有菠萝同芒果嘅甜味 所以都几fresh
Forest

Snow White
青红苹果沙冰❄️ 钟意食苹果嘅朋友一定会好钟意呢一杯 两种苹果都喺晒入面 唔驶选择啦🍎
Snow White
Forest / Snow White

呢一餐晚餐真系好丰富 食完都捧住个肚离开😋 尤其系最钟意个波士顿龙虾味 真系好鲜甜可口