2024-08-24
八月小妹生日🎂,娘亲话要同我食西餐庆祝下🍾,难得少食西餐嘅娘亲话同我去食西餐,作为女儿嘅,我当然要肩负重任揾一间好嘅西餐厅俾佢啦😌😌今次去咗呢间系朗屏小有名气嘅西餐厅简.聚,一去到餐厅觉得好舒服☺️☺️,成间餐厅都见到老细好用心装饰,成间都系花💐🌷🌹🌸望到个人都觉得好舒服同好浪漫💕好岩情侣👫或者同朋友庆祝生日去既西餐厅🙌🏻🙌🏻|蚝Oyster' Corner|🦪银堡叠 Ostras Del Castillo $68(1pc)🦪日之雪花 $68(1pc)两款蚝都超肥厚爽口😍😍大爱呀,而我自己就偏好海水味浓啲既银堡垒啦🤓🤓呢个价钱叫🦪性价比超值㗎👍🏻👍🏻|前菜|之后我同娘亲就叫咗两个Dinner set 晚餐前菜有西班牙火腿田园沙律,另外就升级咗其中一个前菜芒果蟹肉他他($78),火腿沙律🥗食材超新鲜,而芒果蟹肉他他,系啖啖芒果肉同蟹肉,老板一啲都冇留手,食到我同娘亲都好幸福☺️☺️|Main Course 主菜 |🌟三文鱼籽带子大虾龙虾汁意大利饭 $168Ikura & Scallops & Prawns with Risotto in Lobster sauce Risotto 饭吸晒浓浓既海
|蚝Oyster' Corner|
🦪日之雪花 $68(1pc)
|前菜|
之后我同娘亲就叫咗两个Dinner set 晚餐
|Main Course 主菜 |
🌟三文鱼籽带子大虾龙虾汁意大利饭 $168
Risotto 饭吸晒浓浓既海鲜汁,海鲜劲新鲜,口感层次劲足,食到我同妈咪完全停唔到口😍😍👍🏻
🌟烤加拿大猪鞍配蜜糖芥末籽汁 $238
Roasted Canadian Pork Rack with Honey Mustard Sauce
肉质鲜嫩多汁,猪鞍好大份,配埋蜜糖芥茉汁,好惹味😆😆绝对系上乘之作🙌🏻🙌🏻大推,不过就份量有啲多,两个女仔细食嘅话可能会食唔晒🙈
|特饮Special drink|
🌟青柠蓝蝶花热饮(Dinner set +$18)
酸甜适中,蓝蝶花有安神嘅作用,饮落去有少少回甘味,唔算太甜,打卡一流😎😎
🌟泡沫咖啡(Dinner set + $15)
咖啡☕️浓郁,微苦微甜,唔错
🌟歌剧院蛋糕Opera cake 🍰
蛋糕好绵,有劲浓嘅巧克力🍫味同咖啡味,层次分明,好好食😋老板知道我今个月生日仲劲有心,帮我写埋Happy birthday喺度,就算冇book位,冇预先讲声,老板都冇托手踭,服务态度一流,认真抵赞👍🏻👍🏻👍🏻
🏠环境:9/10
🌟味道:9/10
💰性价比:8/10
🙇🏻♂️服务:8/10
📍简·聚Granjero
元朗安宁路172-190号安宁楼地下A号舖
#hkfood#hkfoodie#852food#foodahoilc007#元朗美食#元朗#安宁路#朗屏站西餐厅#西餐厅#简聚#Granjero#芒果蟹肉他他#三文鱼籽带子大虾龙虾汁意大利饭#烤加拿大猪鞍配蜜糖芥末籽汁#歌剧院蛋糕#Opera cake#yummy#相机食先