2024-11-17 0 浏览
今日我去咗一间元朗嘅饺子店,呢间店以饺子闻名,我点咗芹菜韭菜双拼饺子同埋凉拌牛柏叶,跟住就来分享下。芹菜韭菜双拼饺子芹菜韭菜双拼饺子。呢个饺子嘅皮薄而内馅主要以新鲜嘅芹菜同韭菜为主,味道清新,唔会过于油腻。韭菜嘅香气同芹菜嘅脆口感相得益彰,整体味道相当清爽,非常适合喜欢素食嘅朋友。呢个饺子唔单止味道好,仲带有一种自然嘅清香,令人食得唔腻。凉拌牛柏叶凉拌牛柏叶好惊喜。牛柏叶新鲜,切得薄薄嘅,腌制得恰到好处,香辣之中带有一丝酸味,入口即化,配上少量嘅香菜同蒜蓉,味道更加丰富。呢道菜作为开胃小菜,真系非常合适,令我食得更加开心。总结总括来讲,今次嘅用餐体验非常愉快。新开张仲送豆浆🤭佢地既饺子嘅质素高,口味多样,无论系肉馅定系素馅都各有特色,令人食得唔停口。而凉拌牛柏叶亦为整顿餐增添咗不少风味。店内环境舒适,服务态度友善,绝对值得再来。我会推介俾钟意食饺子嘅朋友,特别系想试下新口味嘅话,呢间店真系唔可以错过!

芹菜韭菜双拼饺子

凉拌牛柏叶