2023-08-15
火山牛五花($288) + 活白鳗鱼($238) + 柚子胡椒蜜糖五花肉($68/6件) + 鸭髀扒($48/6件) + 萨摩赤鸡腿肉($68/6件) + 玉子烧($48) + 海苔米饭($28) + 潽梅香($48) + 特大新鲜菓茶($68)(晚市/另加一) 又食烧肉🔥餐厅布置似日本居酒屋、挂满日式灯笼🏮 巨型萤幕播住宫崎骏动画音乐MV,门口放咗大大个龙猫figure,可能餐厅老细童年喜爱卡通?🙃地方超大,卡位极阔落,每枱距离足,椅背全部高过头够隐私,抽油烟做得好,冷气足,服务态度正常,有几间VIP房有埋卡拉OK🎤见到有个大鱼缸养住一堆活鳗🪱即叫即㓥够新鲜,我又叫一份😋起骨处理得好,冇细骨,肉带微脆,厚肉肥美,唔腥,烧到两面脆口再淋啲鳗鱼汁好好食,推荐💙火山牛五花上枱时有干冰喷烟够睇头🗻肉质新鲜,唔错;萨摩赤鸡腿肉同鸭髀扒🍗结实有弹性,切得好厚身,如果切返薄少少烧嘅时候易啲熟会更方便;玉子烧几挺身,口感厚实,烧完微焦甜甜地几好食😋海苔米饭饭素好多唔吝啬;两杯饮品🍸潽梅香即系潽洱茶加话梅,酸酸甜甜,特大新鲜菓茶清爽~