2023-06-20
▫️餐厅有提供室内室外座位, 但室内坐位较窄,室外就阔落好多 我地3个人每人叫左一个set 有一个唔记得影相😅🔸 五目刺身丼北海道带子,海胆,三文鱼子,北寄贝,香葱拖罗蓉 $188 冇影到相😅饭太软 带子都算鲜甜 但北寄贝就差啲 冇咩味 拖罗蓉份量唔算多 整体一般般 🔸 博多明太子忌意大利粉配软壳蟹 $108意粉软硬度刚刚好 酱汁又足够又浓挂到啲汁又好香明太子 软壳蟹炸刚刚好 一啲都唔干 里面仲湿润 皮唔会好厚 (个汁好好味 系意想不到的惊喜)系今餐最好食嘅🔸蒲烧鳗鱼酱油渍蛋饭 $158饭太软 鳗鱼份量都OK 都几厚 酱汁普通感觉甜豉油加蛋捞饭 非常普通———————————————————————▫️每个set 都会有是日餐汤, 茶碗蒸,羽衣甘蓝杂菜沙律 +生果同一杯饮品餐汤🥣: 面豉汤 里面仲有蘑菇片 味道普通饮到有啲粉茶碗蒸🍥: 味道普普通通 唔够滑羽衣甘蓝杂菜沙律🥗: 3兜只有一兜有一小片羽衣甘蓝 其余全部都系普通沙律菜 冇羽衣甘蓝 超多沙拉酱超咸 失望👎🏻生果🍈🍓: 蜜瓜 +士多啤梨 蜜瓜冇味 士多啤梨唔甜————————————————————————▫️完全不值得呢个价钱
我地3个人每人叫左一个set
餐汤🥣: 面豉汤 里面仲有蘑菇片 味道普通饮到有啲粉
茶碗蒸🍥: 味道普普通通 唔够滑
生果🍈🍓: 蜜瓜 +士多啤梨 蜜瓜冇味 士多啤梨唔甜
————————————————————————
▫️完全不值得呢个价钱, 之前食过一次觉得都几好 但今次完全失望 竟然最平𠮶个最好食 唔会再去 真系差左好多
▫️服务一般般,点餐都系用手机 个女士几好上餐会讲系边个菜式 但个男士就放低就走 望都唔会望你一眼🤔
🔵味道: 🌝🌝🌚🌚🌚
🔵服务: 🌝🌝🌝🌚🌚
🔵环境: 🌝🌝🌝🌝🌚
🔵卫生: 🌝🌝🌝🌝🌚
🏮餐厅:One & A Half (元朗)
📍地址:元朗朗日路9号形点 I L2楼2058号舖