2025-01-07
📍元朗🎉新开张🎉🎉《第九味》❤️🔥❤️🔥🎎日式居酒屋🏮👍🏻多元化深宵食堂💫💫💫🎁烧烤 刺身 酒场 相聚 美食 时光🎁🎁🌟首先饮品方面好丰富👏🏻做为居酒屋的重要组成部分,呢间提供从啤酒到清酒🍶到烧酒再到鸡尾酒🍹🍸以及无酒精饮品都一样多选择👍🏻服务好细心,见到我哋差唔多饮晒仲主动提供免费添杯🤭用心对待每一台客人,令成个用餐感觉好warm咯🫶🏻🫶🏻🌟招牌菜🔥盐烧大头虾🦐秘制烧汁牛骨髓🔥最紧要食材新鲜,火候掌握妥当,呢个大头虾每晚限定4台客,睇得出店家对食材新鲜的要求👍🏻食落果然肉质弹牙有虾膏,虽然我心中No one都系越南🇻🇳食到嘅大头虾🙏🏻 但系香港本土食到咁有水准的烧大头虾😋已经非常Lucky❤️牛骨髓都系我哋每次必点项目🤭呢间同样出色,质感嫩滑绵密,不得不佩服厨师手艺👍🏻因为就算简单烧翠玉瓜🥒🍆都已经好Surprise😍厚切咬落系爆汁㗎,完全锁住D汁唔容易㗎🙏🏻❤️🌟刺身方面同样高质🎉🎉我哋点咗^日本活赤贝刺身^同三文鱼腩刺身🍣🍱口感厚实新鲜而且爽脆弹牙😋烧鲜白鳝都好有惊喜👏🏻👏🏻𩽾𩾌鱼肝唔腥好creamy~主食点咗香辣咖喱牛脷饭🍚原条烧茄子🍆✨✨有别于以往食到嘅烧茄子好唔同😍牛
🎎日式居酒屋🏮👍🏻多元化深宵食堂💫💫💫
🎁烧烤 刺身 酒场 相聚 美食 时光🎁🎁
🌟刺身方面同样高质🎉🎉我哋点咗^日本活赤贝刺身^同三文鱼腩刺身🍣🍱口感厚实新鲜而且爽脆弹牙😋烧鲜白鳝都好有惊喜👏🏻👏🏻𩽾𩾌鱼肝唔腥好creamy~主食点咗香辣咖喱牛脷饭🍚原条烧茄子🍆✨✨有别于以往食到嘅烧茄子好唔同😍牛油味特别香滑,茄子里边仲系白雪雪好靓,夹起都系成旧肉,唔会一丝丝就断,同埋无痴住D皮咯,食咗咁多年烧茄子又被惊艳到了👍🏻👍🏻
🌟整体黎讲都系满意又惊喜的用餐体验🥰🥰感受到店家的用心经营❤️仲要可以到凌晨三时🤩🥳太开心了~以后系元朗又多一间撑台脚或者朋友聚餐好去处🎉🎉🎉宝藏深宵食堂🎇🎆最后㊗️生意兴隆长做长有🎊🎊 @memories_izakaya
📍元朗建业街兴年大楼地下2号舖
电话: 6440 6920
营业时间: 17:30–03:00
#第九味 #元朗 #居酒屋 #日式料理 #盐焗元朗乌头 #串烧 #烧茄子 #大头虾 #牛骨髓 #烧蚝 #foodie #foodphoto #yummy #delicious #Kol #ootd #pic #手机食先 #hkfood #hkkol #香港美食 #宵夜 #元朗宵夜 #深宵食堂