2022-07-21
一到夜晚,元朗好多食肆都开到好夜,好多间都系大排档。突然见到间门口有少量卡位的餐厅,原来系方便带宠物的顾客,超级贴心。 去到咁岩室内得番一张枱,就入左去试,晚上7-9点入座$178,而9点打后入座都系$158,仲要系自助火锅放题,算系平民价,而且好抵食! 我见餐厅最多人嗌就系烤鱼、酸菜鱼、水煮而鱼同埋椰子鸡锅。最后我地想清清地就嗌左个椰子鸡锅。汤底黎到果时,店员讲解几时落D鸡件,讲得好详细,店员仲话果汤底用左3个椰青水去煲,味道会好清甜。椰子鸡锅要等椰水滚起再放鸡件,跟住反转沙漏⏳,待沙流完便可。好玩之余仲好好味。 出面有齐晒开胃小菜、调味料、以及各类海鲜、蔬菜、丸类,点少得肉呢!肉都分左好多类别,可以讲话应有尽有。而我每次打边炉第一时间系去饮品柜拣野饮,有餐厅自家调配的水果茶,以及其他盒/罐/支装饮品,仲有啤酒饮。地方都叫阔落,冷气够晒大,坐得又舒服,下次聚会都可以再试尼间。 📍捞得喜火锅冰室(元朗)地址:元朗屏昌径14-48号联发楼地下9-10号舖
📍捞得喜火锅冰室(元朗)
地址:元朗屏昌径14-48号联发楼地下9-10号舖