2023-10-19
今日又约左大西北朋友过黎overlap coffee食早餐,我系第二次食,其实细心睇呢间店,都花左好多心思落去,无论装修到食材,以至食用餐具,都可以睇得出有水准有诚意。朋友叫左Full Breakfast $138(烟三文鱼,苹果猪肉肠,明治牛乳炒蛋,焦糖香蕉,芝麻豆腐,牛角包窝夫,沙律,热情果,串茄)佢就系为左牛角包窝夫而点呢个餐,窝夫都几香脆(我都系觉得偏硬左少少,如果可以加枫糖浆会更好食),我朋友都话焦糖香蕉真系几特别,豆腐味浓,串茄有煎熟左好鲜甜。黑松露带子忌廉杂菌阔蛋面$108笔者系意粉控!成日去食唔同意粉,呢间带子好大粒!应该系日本带子!唔系低质带子,肉质爽甜,唔韧,小店黎讲几有诚意,煎到金黄色,黑松露酱夹有杂菌,酱汁份量刚好,伴上阔蛋面很是不错!☕️ Cappuccino $48份量不少,奶泡细致,柔软均匀的覆盖在咖啡表面,加上拉花,平衡咖啡的苦涩味道。☕️ Latte$48大杯量,笔者更爱奶味较多的latte, 味道浓郁顺滑,咖啡口感柔和。笔者最近饮多左几间coffee shop, 觉得overlap coffee 比起围方果间野田仲好饮。门口有卡式带同overlap co
黑松露带子忌廉杂菌阔蛋面$108
☕️ Cappuccino $48
☕️ Latte$48
笔者最近饮多左几间coffee shop, 觉得overlap coffee 比起围方果间野田仲好饮。门口有卡式带同overlap coffee纪念品买。