2021-12-11 195 浏览
李家算系第一代黎香港既韩式炸鸡店,店员好多都系韩国人,店铺入面仲播住啲韩文歌,感觉好似黎到韩国咁。午市套餐几抵食,有炸鸡、面、辣炒年糕、泡菜锅等等既野食,仲唔洗加一。一坐低店员就会摆低两碟前菜,有腌萝卜同埋沙律,食完之后店员会帮你refill。而且想赞系店员劲细心🥰中间朋友食野沾到啲酱系件衫上面,攞纸巾抹紧既时候,店员好快发觉,递上成包湿纸巾比我地👍 1️⃣辣海鲜汤面($78) 海鲜好多,有鱿鱼、青口等等。汤底比我想像中辣,但系系可接受既辣,几好味,不过拉面煮得有少少淋。  2⃣️无骨葱炸鸡(半只)($99)黎到一定要食炸鸡🤩午市既炸鸡好似抵食啲!味道方面有好多唔同既酱料组合,今次拣左两款唔同既炸鸡。无骨炸鸡啖啖肉啱晒我呢啲懒人🙈而且呢度既炸鸡炸皮好脆 !真系食落去会有喀嚓既声。葱炸鸡面头既葱真系爆多,食落带清爽既辛辣感,同炸鸡沾上既甜甜酸酸既酱汁好搭。  3⃣️无骨蜂蜜蒜蓉炸鸡(半只)($104) 另一款炸鸡拣左蜂蜜蒜蓉味,炸鸡沾满蜂蜜酱,甜甜地😍面头仲有啲磨碎既蒜泥,同埋蒜蓉片,好香蒜蓉味🤤不过呢款食多左会容易啲觉得腻,建议同2-3个朋友分享。  4⃣️芝士鸡蛋卷($128)可以话系重头戏😋鸡蛋卷

1️⃣辣海鲜汤面($78)

辣海鲜汤面

2⃣️无骨葱炸鸡(半只)($99)

3⃣️无骨蜂蜜蒜蓉炸鸡(半只)($104)

无骨蜂蜜蒜蓉炸鸡

4⃣️芝士鸡蛋卷($128)
芝士鸡蛋卷
可以话系重头戏😋鸡蛋卷上面有茄汁同埋芥末酱,中间既芝士超级拉丝,蛋卷够滑嫩煎得唔老👍

5⃣️酥炸鱿鱼须 + 年糕汤套餐($158)
酥炸鱿鱼须 + 年糕汤套餐
鱿鱼须系原份上,店员会比钳同买剪刀你,等你自己剪开啲鱿鱼须食,剪好之后可以点上沙律酱食。炸得好酥脆,而且份量都好多!另外年糕汤味道系传统正宗既甜甜辣辣既味道😌年糕好烟韧,入面仲有啲泡菜、洋葱、鱼糕。
无骨蜂蜜蒜蓉炸鸡
酥炸鱿鱼须 + 年糕汤套餐