2015-05-14
今晚公司gathering,一行九人,朋友介绍尖沙咀有间叫“组长”放题好抵食,见到6点入座都系$148,好似好抵咁,加上最近又忙到爆,食餐劲既慰劳下自己,于是book 枱试下。六点半去到无咩人,waitness 姐姐安排一个卡位俾我地,地方唔会好迫, 加上时间尚早,唔算太多人,所以比较宁静,所以坐得好舒服之后开始点野食,原来要系餐牌上抄啲号码落张纸到,几得意咁㖞,种类唔算太多,都系叫啲大路野,三文鱼,吞拿鱼,甜虾,鲍鱼片等等,食物普遍都系好新鲜,好好味,加上摆得好精美!!叫完鱼生,叫下其他野,好似有天妇罗,都ok 好食咁,有南瓜,茄子,虾,仲有香蕉同三文鱼,款款点啲,我最钟意食同香蕉同南瓜天妇罗,当热辣辣咁食既时候,外脆内软,加上香蕉的甜味,好特别,如果粉浆少啲会更加好!!!寿司有军舰,味道都可以,因为觉得会好饱,冇叫太多呢!!!之后系menu 上见到有浓汤猪软骨大根煮,平时都比较钟意食啲浓味野,所以order 左一份,份量唔会太多,未食已经闻到好香八角味道,啲萝卜忟得好淋,好入味,猪软骨又煮得好软身,唔会好老,好好食,值得一试!!!仲有烧虾,我地比较大食,order 左more 30
寿司有军舰,味道都可以,因为觉得会好饱,冇叫太多呢!!!
仲有烧虾,我地比较大食,order 左more 30串,haha,因为即烧即食,加上盐花,味道几好的,啲虾肉都系弹牙既;见人有介绍呢间得芝麻波菜好好食,所以就叫左一客试下,真系唔错,冻食加芝麻酱,当一个凉伴小食吧!!
当我地食到半饱既时候,餐厅老板走过黎问下我地啲食物好唔好食,有冇咩意见,仲希望我地俾下意见;同老板倾左一阵,原来佢地会定期作出改善,问下食客意见,希望可以满足大家需要;我地好似朋友咁交流下意见,俾啲建议佢,佢请我地食试验当中的产品-和牛寿司!哗,和牛已经好好食,变成寿司,一啖放入口,块牛有溶化的感觉,好好食,好幸福呀!!!
老板见我地咁多人来帮衬佢,佢好好客呀,请我地食只有lunch 先有既“吞拿鱼他他”,连佢自己都话好食的东西黎架,佢叫厨师哥哥整啲俾我地试下,卖相好靓,平时食他他系生牛肉,佢就变左吞拿鱼,加埋咸饼亁一齐食,用饼干既咸味去提升成个他他的味道,更加好食呢!!
今晚试多好多唔同既野,百几蚊既放题都可以做得好好,好好食,可以媲美那些比较贵人头果啲放题既,今晚可以睇到平野都可以食得好好,坐得好舒服,招呼周到的服务呢!!下次我都会再帮衬的:)