2023-06-17
尖沙咀家庭风味韩国菜由首先上左6小碟伴菜: 茄子,腌辣明太鱼干, 炒鱼糕,炒粉丝, 煎饼,凉拌西洋菜,如果肚饿都可以浪下肚先,另外仲有碟渌过嘅椰菜,仲好爽脆, 怀疑系用嚟包烤肉食。Vegan食野菜拌饭一流,有两种腌菜, 翠玉瓜西洋菜紫菜煎蛋, 整烂个蛋仲有啲蛋黄流出嚟添, 建议捞晒成个饭再加啲辣椒酱, 因为净系捞半个饭有啲咸。 食完仲可以饮埋个海带汤。牛肋骨汤饭满满一大碗,仲有三大嚿煲到软绵绵嘅牛肋肉, 食落有啲脂肪好咁香, 沾上豆瓣酱食更开胃惹味, 萝卜煲到淋晒仲几清甜。烧黄花鱼估唔到咁肥美,油香四溢,一个字,香。食完饭仲有个甜品雪米糍, 糯糍糍。叫咗三样都冇中伏,呢间韩国餐厅可以再嚟试下其他菜式。 走嘅时候落大雨,然后老板同姨母们都叫我哋留多阵仲冲多杯茶畀我哋饮,等细雨啲先走❤️______________________________🏠 清潭韩国餐厅📍尖沙咀广东道116-120号海威商业中心4楼‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
烧黄花鱼估唔到咁肥美,油香四溢,一个字,香。
食完饭仲有个甜品雪米糍, 糯糍糍。
🏠 清潭韩国餐厅
📍尖沙咀广东道116-120号海威商业中心4楼