餐厅: 華星冰室 (西洋菜南街)
资讯:

2016-09-12 7065 浏览
星期六五点几既时候到,唔多人,带台湾黎既fd去尼间好似几出名既茶餐厅,咁系要点出名既25蚊唔加价既校长多士,仲点左大菜糕,炸鸡翼,魔鬼猪扒包一共点左四个,四个人share校长多士(25蚊):我之前以为很大份,所以一直唔敢自己一个去食,但送黎之后觉得其实唔系很大,加上四个人,每个人只系可以一细旧,不过味道唔错,厚多士加芝士加黑松露,搭配都几特别,不过个人觉得试系一定要试一次既,不过会唔会再试,就再说啦😂听说校长多士应该有一个故仔,我好好奇,希望大家share比我听啦,我可以同我外地黎既fd讲番,佢地都好好奇炸鸡翼(23蚊):fd叫既,热辣辣,平时我自己很少食,太heavy,所以无乜比较,不过外皮脆脆地,几香牙魔鬼猪扒包(25蚊):送黎既时候入边猪扒热辣辣,仲有芥辣,唔错,但系点解系魔鬼呢?我都唔知,台湾fd估系因为有芥辣所以叫魔鬼猪扒包挂,说明汉堡配芥辣系香港先有,不过我记得我之前去其他几间茶餐厅既猪扒包都有加芥辣,我觉得好似唔系因为有芥辣所以叫猪扒包挂大菜糕(12蚊):好似jelly,食完都唔知系咩,得个甜味,好似无其他味道😂果日餐厅唔多人,所以我地食完之后倾左好耐,店员都无赶我地走,
一共点左四个,四个人share
果日餐厅唔多人,所以我地食完之后倾左好耐,店员都无赶我地走,系旺角好少发生咁既事挂,都几开心,见番年几无见既台湾fd,佢地又赞不绝口,唔错唔错
炸鸡翼
校长多士