2017-10-01
今日一家人黎到呢间家庭式韩国餐厅。地方虽然比较细,但餐厅每一个角落都放置了韩式小摆设。由于是家庭式经营,在店的一角更放置了老板和老板娘女儿和孙子的照片!完全感受到家庭的温暖和满满的爱💕。我们点了炸鸡、牛肉和猪肉紫菜卷、海鲜煎饼、牛肉火锅、猪手。炸鸡甜度辣度刚刚好,外脆内软,一咬入面仲留有肉汁,唔会炸到入面好干食。因为太好食,忍唔住又叫多一碟。紫菜卷比较普通,味道唔太够。海鲜煎饼好足料,怱和海鲜份量刚刚好!配堆佢个酱汁一齐食真系好好味😋。牛肉火锅都好好味。火锅有牛肉、蔬菜、萝卜、菇、粉丝。牛肉腌得够味又嫩口,汤底好清甜。平时出面食果d韩式火锅通常个汤底做到好咸,但呢个就唔会,忍唔住要饮埋d汤。老板同老板娘超好人,送埋年糕同即食面俾我地食!真系超窝心。最后黎埋个猪手!一见到个猪手真系哇一声。超大碟!老板娘好好人,仲同我地讲要点样食个猪手。原来韩国人惯用生菜包猪手食。包既步骤系要先拎生菜,之后再将猪手沾d蒜末酱,再放生蒜头加辣酱包埋一齐食。😋😋系咪听到都流晒口水先。成餐饭都食得好开心,野食好好味份量又足!老板、老板娘同员工都超有爱!真心推介大家黎试呀!P.s. D野食太好食,完全唔记得要影相
我们点了炸鸡、牛肉和猪肉紫菜卷、海鲜煎饼、牛肉火锅、猪手。
P.s. D野食太好食,完全唔记得要影相🙈🙈