2019-08-29 52 浏览
今次又揾到工厦入面嘅好野食啦!食完忍唔住要第一时间介绍🤩 不论系价钱定份量都好亲民,同男朋友叫左每人一个面,再加三个小食,食完都有个food baby 咁🤰三个小食包括有哈豆红醋酱瓜🥒、台式卤水豆腐同五香卤蛋🥚🥒青瓜切到好薄,够爽口,不过重多些少醋味会更加吸引🥚卤蛋同豆腐都系必点嘅,两个都好入味,而且豆腐好大碟,吸晒啲卤水汁,绝对系强推嘅小食呀!肉燥时蔬芝麻酱干拌面拌面一向都系我嘅最爱,再另外点左充满咸香嘅虾仁条做伴菜🦐酱汁系拌面最重要嘅一环,佢地嘅芝麻酱加埋肉燥汁嘅调味岩岩好,我再加埋少少辣椒油🌶️,较粗身嘅面条就可以沾晒啲汁,啖啖都食到好满足🤤🐮牛肉鲜蕃茄汤面🍜男朋友叫嘅系新竹米粉,特别在可以更加吸收汤汁真系用鲜茄煮嘅汤🍅,够晒香甜,唔能够同其他只有茄膏嘅汤相比!🐮牛肉厚切得黎,又纹得好淋好入味,搞到我系咁偷👦🏻啲牛肉食我地再跟餐叫左胚芽豆浆同红茶豆浆胚芽豆浆甜度无咁高,而且有燕麦嘅咬口,止住口痕就最岩,所以系我等啲野食到嘅时间,已经高速饮左大半杯😎相反红茶豆浆就比较甜少少,红茶味同豆浆都唔会得一面抢晒味,都好岩饮!😍

三个小食包括有哈豆红醋酱瓜🥒、台式卤水豆腐同五香卤蛋🥚

🥒青瓜切到好薄,够爽口,不过重多些少醋味会更加吸引

台式卤水豆腐

肉燥时蔬芝麻酱干拌面

拌面一向都系我嘅最爱,再另外点左充满咸香嘅虾仁条做伴菜🦐

牛肉鲜蕃茄汤面

🐮牛肉鲜蕃茄汤面🍜
男朋友叫嘅系新竹米粉,特别在可以更加吸收汤汁

🐮牛肉厚切得黎,又纹得好淋好入味,搞到我系咁偷👦🏻啲牛肉食

我地再跟餐叫左胚芽豆浆同红茶豆浆

台式卤水豆腐