2017-09-04
平时每次去诺士佛台饮酒都见到泰烧遥别个招牌,但就每次都冇机会试。于是今次一心Book定枱同班朋友食完嘢直落饮嘢!平时食生虾都系一碟咁围住,点都谂唔到依喥嘅生虾竟然会放喺一个shot杯入面,令人眼前一亮!味道酸酸甜甜,最啱叫嚟开胃依个牛柳粒串烧唔好睇张相以为系平时街边一串鱼蛋嘅size。其实佢足足有一只手臂咁长!啲牛粒柳食落一啲都唔韧,中间夹住嘅菠萝同蕃茄烧咗之后,入面嘅甜味更加突出,冇咁油腻!猪手一咬落去好脆,啲肉质好滑唔会话太硬,再加埋沙嗲同咖哩汁,食落有两种风味!依个烧遥海中宝真系不得了,一望落去劲大份! 一开始睇依间餐厅好多人都激赞依个,果然名不虚传!裹面有新鲜的大虾、带子、青口、蚬、蛋,唔好以为净系得咁少~个底仲有好多粉丝,加埋啲酱汁食落真系想食过番寻味!!!一开始问店员有咩甜品推介,佢讲咗几样,当佢一讲到依个「泰榴恋」,本身钟意食榴莲嘅我,绝对忍唔住叫依个甜品!榴莲味好重,听讲系用D24榴莲整~ 真系好好味!!!
榴莲味好重,听讲系用D24榴莲整~ 真系好好味!!!