2013-03-20
钟意四围食o既我 ~ 终于肯的起心肝开始写食评就由北京楼开始啦 ~由于朋友仔生日又想食中菜 ~ 所以就拣o左北京楼 ~而经过搜寻后知道金钟分店o既装修系最grand ~ 环境装修果然唔错 ~ 一坐底侍应就问我地有无兴趣食北京填鸭 ~ 因为咁岩有另一枱两位客人都想食 系既话就可以大家share 一只 ~ 原本以为我地得两个人就无缘叫北京填鸭 ~ 原来可以share 我地当然无问题啦 ~ 皮连肉一齐切 ~ 切得比较薄身 ~ 如果可以切厚少少 ~ 同埋皮肉比例 皮多番D 会好D ~肉质有少少鞋 ~ 不过都可接受两个女仔胃容纳不了大多东西 ~ 所以另外点o左 .......鸡丝粉皮 ~ 用黎捞果碟酱唔得 ~ 得个辣字 ~ 完全唔够花生味 ~煎锅贴 ~底部煎得够香脆 ~ 咬开都有肉汁~ 不过未到会漏出黎既地步 始终仲有好多食物未尝试得到 ~ 但睇在环境份上有人请我唔介意再黎食过不过如果自己比钱就比较唔抵食 ~ 唔使呢个价钱味道又比佢好 ~ 还是有的 ~ ^^
就由北京楼开始啦 ~
由于朋友仔生日又想食中菜 ~ 所以就拣o左北京楼 ~
而经过搜寻后知道金钟分店o既装修系最grand ~ 环境装修果然唔错 ~ 一坐底 侍应就问我地有无兴趣食北京填鸭 ~ 因为咁岩有另一枱两位客人都想食
系既话就可以大家share 一只 ~
原本以为我地得两个人就无缘叫北京填鸭 ~
肉质有少少鞋 ~ 不过都可接受
两个女仔胃容纳不了大多东西 ~ 所以另外点o左 ....... 鸡丝粉皮 ~
用黎捞果碟酱唔得 ~ 得个辣字 ~ 完全唔够花生味 ~ 煎锅贴 ~
底部煎得够香脆 ~ 咬开都有肉汁~ 不过未到会漏出黎既地步
题外话/补充资料:
金钟分店真的很多外国人光顾 ~ 不过我觉得对筷子好难揸lo ~ hahahaha !!