今日覆完诊,就已经手软脚软成个人漂下漂下,就漂左入去有得饺,入到去人唔太多,除左电视之外成间铺都冇咩声,好宁静,之后望下个餐牌先本来想食韮菜猪肉饺,但冇食到因为之前食过韮菜味好劲好正,无柰一阵要入睡,怕训起度都有味,所以就叫左清清地既蒜香莴笋猪肉饺配猪骨汤手搅面,老板娘妈妈会用好亲切特语气问你今日想食D咩,同个汁辣定唔辣,今日病就唔要汁la,要醋便可以。之前个过个汁偏向重口味既,自家制的味道唔错架系等紧之际就周围望la,发现每一个水饺都系每日手工制,确保新鲜蒜香莴笋猪肉饺配猪骨汤手搅面来了,汤底系清清地有DD胡椒味,手搅面既口感有D似上海粗面,饺子入面系可食到一粒一粒既莴笋,同D猪肉系新鲜唔「梅」既,整体系好够饱又唔会食都口淡淡,有85分!埋单时,老板娘妈妈又问我系咪感冒牙,要多D休息牙,依间小店系有人情味同关心
蒜香莴笋猪肉饺配猪骨汤手搅面

2015-09-22