2020-05-23
虽然而家个疫情稍为缓和咗, 不过假日我都系选择买外卖番去同屋企人食。餐厅有提供外卖服务, 留在家都可以享用美食~ 外卖纸袋印上猫猫进食中既图案, 可以重用, 又靓又环保!呢间cafe被花花墙围绕著🌷, 室内设计以粉红色系为主, 充满少女心💕, 仲有一只可爱既猫咪陪伴🐱, 好适合与闺蜜喺度聚餐👭🏻~ 食物质素亦相当高! 下次要堂食呢!✿海鲜意大利饭 (2人份)上枱时烟雾弥漫, 有仙气✨, 吸睛度高! 鲜茄意大利饭上有全只波士顿龙虾🦞、帆立贝、芝士白汁焗蓝青口、鲜鱿鱼、炸龙脷鱼。海鲜味道新鲜, 龙虾同帆立贝都有弹牙既质感, 意大利饭够入味。✿安格斯肉眼扒 (配扁意粉) - 牛扒充满黑椒味, 肉质都几嫩, 有油香, 一点儿也不干身。✿自选小食拼盘 (5款)我选择了芝士烟肉忌廉蓝青口、香草牛油焗帆立贝、日式吉列蚝、芝士焗有机大伞菇、杂丸烩。芝士烟肉忌廉蓝青口 - 芝士忌廉汁香浓又不太腻。香草牛油焗帆立贝 - 帆立贝有微微弹牙的口感, 充满牛油香。日式吉列蚝 - 即叫即炸, 咬落好香脆, 外皮不会过厚。杂丸烩 - 有流心芝士丸、黑椒牛丸、龙虾丸。芝士焗大伞菇 - 大啡菇大大件, 厚身兼juicy
✿海鲜意大利饭 (2人份)
✿自选小食拼盘 (5款)
芝士烟肉忌廉蓝青口 - 芝士忌廉汁香浓又不太腻。
日式吉列蚝 - 即叫即炸, 咬落好香脆, 外皮不会过厚。
杂丸烩 - 有流心芝士丸、黑椒牛丸、龙虾丸。
芝士焗大伞菇 - 大啡菇大大件, 厚身兼juicy! 跟芝士味道很夹, 啖啖浓郁的芝士味。
✿焗黑毛猪架 - 煎得刚刚好, 会配上薯条。
饮品方面, 亦有超多的选择呢!大大杯, 足料~