2024-02-11
香港首间路轨烧肉餐厅🥩沙田分店仲有性价比极高嘅关西寿喜烧!!餐厅布置系可爱外星人主题,主打一人烧肉✅宫崎和牛关西寿喜烧$238呢个寿喜烧套餐一定要试吓!和牛系即叫即切,睇到啲和牛纹理就知几正😏入口即溶嘅感觉充满幸福感🥰最特别系寿喜烧有两款食法,最啱我呢啲贪玩嘅人🤪🌟关西食法:预热后先涂抹牛油🧈再加入京葱煎到金黄色,然后将和牛煎香,煎嘅时候临上寿喜烧汁,最后配上无菌蛋即刻食☺️🌟关东食法:将蔬菜铺在锅中,和牛放面,加入大量寿喜烧汁,小火煮5分钟唔好问我边款好食啲,小朋友才要选择,我全都要‼️‼️✅宫崎A5和牛肩胛肉眼心、上等牛肩胛、肩胛腋板除咗美味嘅寿喜烧,我地都点咗烧肉食,三款和牛都系牛香肉嫩🤤配和风汤紫菜温泉温泉蛋饭最夹👍🏻👍🏻✅鱿鱼一夜干呢度有得选原条烧鱿鱼🦑 实在太正🤤都几大条吓✅富士苹果地鸡肉、日本鸡爽肉鸡肉肉质嫩滑,鸡爽肉比较爽口,几特别👍🏻✅焙茶奶冻&绿茶奶冻食完烧肉记得要点呢度自家制嘅奶冻,茶味突出,上面嘅红豆有爆珠口感,好有趣✅白桃乌龙冷泡茶、玫瑰荔枝冷泡茶自家制冷泡茶,可以消除烧肉嘅油腻感推荐玫瑰荔枝冷泡茶💛好味指数:4.8/5
💜回头指数:5/5📍EaT烧肉沙田大涌桥路2
✅宫崎和牛关西寿喜烧$238
唔好问我边款好食啲,小朋友才要选择,我全都要‼️‼️
✅宫崎A5和牛
肩胛肉眼心、上等牛肩胛、肩胛腋板
✅鱿鱼一夜干
呢度有得选原条烧鱿鱼🦑 实在太正🤤都几大条吓
✅富士苹果地鸡肉、日本鸡爽肉
鸡肉肉质嫩滑,鸡爽肉比较爽口,几特别👍🏻
✅焙茶奶冻&绿茶奶冻
✅白桃乌龙冷泡茶、玫瑰荔枝冷泡茶
自家制冷泡茶,可以消除烧肉嘅油腻感
推荐玫瑰荔枝冷泡茶
💛好味指数:4.8/5 💜回头指数:5/5