2020-11-10 124 浏览
疫情下无得去旅行,又心思思挂住日本嘢可以点?🙈梗系去食omakase啦住元朗嘅朋友今日就带我去咗呢间日本餐厅食,餐厅名好得意,一讲就记得!餐厅装潢简单时尚,和风设计令你好似身处日本🇯🇵。重点系食物质素相当高,卖相又得👍🏻时令秋刀鱼刺身:估唔到秋刀鱼可以咁好味😋,肥美带有少少油脂。卷物:颜色吸引,入面有几款鱼生,配埋青瓜丝同海胆,口感非常丰富。海胆寿司:海胆绵滑,入口即化,配合埋醋饭,完全提升海胆嘅鲜味牡丹虾寿司:鲜甜爽口,面上嘅酱料同牡丹虾一齐食恰到好处,真系好想再叫多见!秘制鲍鱼:两个字出色!每款食物上枱时,寿司师傅都会介绍,而且同我哋有讲有笑,有宾至如归嘅感觉最后仲叫咗两支米酒,米酒甘甜香醇,好易入口!呢间日本餐厅值得再嚟!

重点系食物质素相当高,卖相又得👍🏻

秘制鲍鱼:两个字出色!

2020-11-08
午餐