2022-07-05
♨️Amigo 雅谷餐厅跑马地黄泥涌道79A雅谷大厦地下@amigohk_amigorestaurant 💜1967年开业至今,历史悠久经典老店别有一番味道,服务及环境唔系最top,食嘅系怀旧及人情味💜🔷法式面包及多士(可添)配上玫瑰花型牛油,法式包及多士都好脆口🔷炸酿鹅肝蘑菇蘑菇包住少少鹅肝,爽口🔷煎鹅肝青芒果酱香浓鹅肝味,唔错🔷姜汁蟹肉南瓜汤姜味够,料亦多🔷龙虾汤淡淡地的龙虾汤配上几旧真龙虾肉👍🏻🔷蒜片和牛面颊配阔条面和牛面颊肉好淋,无牙婆都食到,而且都好香牛味🔷戴安娜牛柳五成熟牛柳唔错,香浓牛味🔷海盐焦糖巧克力蛋糕冇想像中咁甜,唔错嘅朱古力蛋糕👍🏻🔷红酒煮香梨焦糖核桃个造型,一放低真系笑咗☺️淡淡的红酒配香梨几特别嘅甜品👍🏻🔷脆皮巧克力雪糕球经典嘅朱古力波一定要试🔷红/白酒各一杯其实真系好抵,我叫咗杯白酒,易入口冇酸味,好快已经饮完👍🏻🔷咖啡食完甜品再饮杯啡,绝配👍🏻食物:8.5/10抵食:8.5/10环境:8.5/10。。。#食在跑马地 #跑马地美食 #老店 #情怀 #浪漫餐厅 #香港美食 #经典餐厅 #美食日记 #美食推荐 #香港美食指南 #西餐 #白酒 #和牛面颊 #戴安娜牛柳
跑马地黄泥涌道79A雅谷大厦地下
@amigohk_amigorestaurant
🔷法式面包及多士(可添)
配上玫瑰花型牛油,法式包及多士都好脆口
🔷炸酿鹅肝蘑菇
蘑菇包住少少鹅肝,爽口
🔷煎鹅肝青芒果酱
香浓鹅肝味,唔错
🔷姜汁蟹肉南瓜汤
姜味够,料亦多
🔷龙虾汤
淡淡地的龙虾汤配上几旧真龙虾肉👍🏻
🔷蒜片和牛面颊配阔条面
和牛面颊肉好淋,无牙婆都食到,而且都好香牛味
🔷戴安娜牛柳
五成熟牛柳唔错,香浓牛味
🔷海盐焦糖巧克力蛋糕
冇想像中咁甜,唔错嘅朱古力蛋糕👍🏻
🔷红酒煮香梨焦糖核桃
个造型,一放低真系笑咗☺️
淡淡的红酒配香梨几特别嘅甜品👍🏻
🔷脆皮巧克力雪糕球
经典嘅朱古力波一定要试
🔷红/白酒各一杯
其实真系好抵,我叫咗杯白酒,易入口冇酸味,好快已经饮完👍🏻
🔷咖啡
食完甜品再饮杯啡,绝配👍🏻
食物:8.5/10
抵食:8.5/10
环境:8.5/10
。
#食在跑马地 #跑马地美食 #老店 #情怀 #浪漫餐厅 #香港美食 #经典餐厅 #美食日记 #美食推荐 #香港美食指南 #西餐 #白酒 #和牛面颊 #戴安娜牛柳 #食好西 #庆祝 #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodstagram