《朝ASA》📍太子站一入到嚟就觉得成个feel日式得黎又现代化,入面有好多日本清酒、烧酒瓶🍾️放喺墙架上,另外有幅墙上系有一幅好大的的日式挂画,就好似去咗日本咁( ^ω^ )同时间,佢都用咗香港的流行曲作背景音乐,所以就好似将香港日本文化融合咗咁( ´▽`)顺带一提,meow小编觉得依度嘅日式碗筷(有樱花图案)全部都好精致&靓(*☻-☻*)💜水菜忌廉沙律🥗🥢 💰$88沙律菜入面用咗柚子汁,除咗有水菜之外,另外亦都有蒜蓉包粒、芝士碎、红萝卜丝、白萝卜片( ´▽`)幸福指数:😻😻😻😻/5💜五点刺身盛🥢 💰$288-三文鱼&吞拿鱼刺身劲厚身滑溜,好有鲜味🙌-带子刺身都系劲有鲜味,而且因为本身伴着一块柠檬,所以加咗少少柠檬的味道好有风味🤤-牡丹虾🦐好大只而且鲜甜,虾头𠮶部份仲有啲虾膏,食落去一啲都唔腥!幸福指数:😻😻😻😻😻/5💜豚肉菜包卷🐷🥬🥢 💰$58呢个有惊喜,佢本身有落到一种好特别的味噌&味醂酱汁去调味,本身烧豚肉系烤得好浓味,包住生菜一齐食变得好fresh同增添一种清新感🍃幸福指数:😻😻😻😻/5💜 花鱼🐟一夜干🥢 💰$128成条鱼烤到可以锁住肉汁同鲜味,食落竟然一啲都唔鞋,而且有啲盐去调
《朝ASA》📍太子站

💜水菜忌廉沙律🥗🥢 💰$88

💜五点刺身盛🥢 💰$288
-三文鱼&吞拿鱼刺身劲厚身滑溜,好有鲜味🙌

💜豚肉菜包卷🐷🥬🥢 💰$58

💜 花鱼🐟一夜干🥢 💰$128
成条鱼烤到可以锁住肉汁同鲜味,食落竟然一啲都唔鞋,而且有啲盐去调味,估唔到连鱼骨到去脆身的,可以夹到一梳梳肉出嚟!啲骨可以成朝夹起嚟,另外仲有柚子酱汁去俾你再自己自由添加风味,成个一夜干出乎意料地好赞!

💜汁烧牛肋肉串🐮🥢 💰$48
一串好厚身嘅牛肋肉条,牛肋肉系煮得好挂汁,成个口充满着牛的香味,食落都好嫩口,但系一啲都唔会靭🤤💖

💜鸡颈肉串🐔🥢 💰$38
鸡肉嘅肉质系比较新鲜,一啲都唔干,而且连埋成个鸡皮上,食得出有用海盐去调味🙌

💜烧饭团🍙🥢 💰$32
一咬落去外层皮系烧得好脆身的,而入面就相对比较黐黏的,另外仲有一块紫菜一齐食~

💜汤乌冬🍜🥢 💰$38
选用了稻庭乌冬,咬落好烟韧有咬口,而且有两大块腐皮~

💜日本芝士年糕🥢 💰$38
成个年糕烧得好软糯,平时第二度食𠮶啲通常都系烧到外皮硬硬的,但系依度食的口感成个都淋淋的,而且入面有满满的芝士馅🧀,而且食落一啲都唔漏(^^)

Yumyum舔舔脷指数:🧸🧸🧸🧸🧸🧸/6
环境指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6
服务指数:🧸🧸🧸🧸🧸🧸/6
性价比指数:🧸🧸🧸🧸/6
回头指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6

(满分为🧸🧸🧸🧸🧸🧸)

以上属小编主观(非专业)食评,所有意见只供参考
( ´▽`)

📍 朝ASA