2020-12-21
之前行过南亭的门口,已经见到佢好有日本特色嘅装修,但系因为每次行过太多人排队,所以一直都未试,今日终于有机会。今晚试咗佢嘅二人餐。虽然系二人餐,但系食物嘅种类非常之多,包括:前菜、主菜、小食、甜品。首先,前菜系充满日本风味嘅冻豆腐,豆腐充满豆乳香味加埋木鱼干,令到豆腐嘅香味更加突出。至于主菜,有唔同嘅烧烤食物,例如:虾、鸡翼……因为实在太好食,连相都唔记得影,哈哈。至于甜品,系烧丸子,我本身钟意食冻食嘅甜品,虽然系热食嘅甜品,但系都好好食,尤其是冬天食就啱啱好。之后我仲加咗个烧饭团,饭团嘅表面有烧焦左嘅米饭,好似平时食开啲饭焦咁,好香脆,最紧要系啲紫菜冇淋晒,令人一试难忘。至于个环境,充满日本风味,虽然冇得去旅行,但系令我觉得好似去咗日本咁。绝对可以再去多次! ! !最后值得一赞嘅系,本身二人餐系唔包冻乌冬,但系由于餐牌未更新,我叫咗冻乌冬。职员都好有礼貌地通知我,最后亦都俾咗个冻乌冬我。所以无论系用餐过程,食物质素,以致职员嘅服务态度,全部都系满分,值得推荐。