2021-05-25
☕️️ Cafe for chilling — Peko Peko Eatery ✨充满格调嘅cafe🥰#90cp荃湾篇 #90cpCafe篇 ➖➖➖➖➖早排去荃湾donki嘅时候已经见到呢一间cafe🤫 见佢装修都几靓 同埋劲多人排队 就决心下次嚟试😤 终于上个星期又嚟donki 就顺便试埋佢啦😙美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)✨ 和风鳗鱼炒饭 $138比想像中大份 特别系鳗鱼嘅size 都几大🤤 佢嘅鳗鱼食落口感都唔错 唔会太韧或太腥😌 炒饭都好日式 粒粒分明 而且有d烧汁捞埋一齐 出嚟嘅效果都几唔错🤫 烧汁味道都好浓郁 配鳗鱼一流😍✨ 海胆三文鱼子竹炭乌冬 $158戴定头盔先 我觉得食呢个嘅前提系你要钟意食海胆𠮶阵海水味先好试😂 佢嘅海胆都好厚同肥美🥰 仲好新鲜!! 佢嘅乌冬佢有d好似海胆汁(?) 嘅液体装住 搞到成碟嘢都好重海胆鲜味🙌🏻 但食到尾就开始觉得有少少漏 好彩佢份量唔算多🙈 🔸 Strawberry Smoothie $42感觉到佢好fresh
#90cp荃湾篇 #90cpCafe篇
➖➖➖➖➖
美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)
✨ 和风鳗鱼炒饭 $138
和风鳗鱼炒饭
✨ 海胆三文鱼子竹炭乌冬 $158
🔸 Strawberry Smoothie $42
感觉到佢好fresh 质感都偏稠 系好正宗嘅smoothies🤫 味道唔算太甜 中规中矩啦!!
💰Total: $371
✅ 感觉佢啲嘢都算大份同埋抵食😙 如果嚟开荃湾海之恋呢头 佢都绝对系一个唔错嘅选择😆
💡温馨提示💡呢间野都算多人排队 大家要预返时间🤣 同埋如果好天嘅话建议可以坐窗口位 又或者室外 顺便欣赏埋靓景🥰
➖➖➖➖➖
📍 Peko Peko Eatery (海之恋商场) (荃湾)
荃湾大河道100号海之恋商场1楼1006-1007号舖
海胆三文鱼子竹炭乌冬