2022-07-07 28 浏览
原来西环都咁多野食,尤其海旁附近,比我发现有间主打日式串烧既居酒屋及酒吧🍻装修风格简约得黎好有格调,而且餐厅所有食物都系即叫即烧,非常新鲜😊西京银鳕鱼鱼皮烧到脆卜卜,鱼肉好嫩滑,食落淡淡既烟熏味仲带点鱼油香添😚明太子饭团同出面既明太子饭团唔一样,饭团系混入左明太子,再将外层烧到至金黄色,表面焦香但内里软糯😇而且食落每啖都有明太子咸鲜,十分推介👍🏻烟肉荔枝 烧到微脆既烟肉包住鲜甜清香既荔枝,咸中带甜,味道好特别😎日本绢豆腐绢豆腐嫰滑得黎好有豆香,而且烧到外脆内软,成个口感好正🤩鸡泡鱼干 鸡泡鱼干系用左味醂腌制过再烘干,每条都充满鱼油香,再配埋沙律酱,简直一流😆鸡皮饺子饺子外皮系鸡皮炸得好酥脆🤤而入面系韭菜猪肉,咬落好juicy💦猪肉仲好嫰滑烧菠萝菠萝鲜甜多汁,味道清爽,好岩作为甜品解解腻😋

西京银鳕鱼

明太子饭团

烟肉荔枝
烧到微脆既烟肉包住鲜甜清香既荔枝,咸中带甜,味道好特别😎

日本绢豆腐
绢豆腐嫰滑得黎好有豆香,而且烧到外脆内软,成个口感好正🤩

鸡泡鱼干

鸡皮饺子

烧菠萝
菠萝鲜甜多汁,味道清爽,好岩作为甜品解解腻😋
2022-06-28
  • 西京银鳕鱼