湾仔不嬲都多嘢食,尤其系啲小巷其实都有好多充满特式的食肆,今次我就去咗这间装饰充满格调,以怀旧黑胶唱片主题为主的咖啡店用餐,墙上挂着大自然树林为主的油画,几有格调. 部分座位可以对窗坐,从出面影入咖啡店好有feel,适合影相打卡. 食物叫咗Smoked Salmon & Buffalo Cheese Omlette烟三文鱼水牛芝士奄列,厚身大份的奄列,如果打开应该有成只碟咁大,𥚃面充满芝士同烟三文鱼,两者好夹,食完唔觉腻,好满足,旁边的沙津蕃茄菜,新鲜之余蕃茄多汁.Grilled beef rib steak with potato fries ,块扒几大块也厚身,足料,肉味十足,咬落有口感,加埋酱汁食增加味道层次,薯条炸得几香脆. 洋葱汤,好多洋葱,味道唔会抢喉. 饮品叫了热Black sesame latte 及热朱古力,黑芝麻香浓有啲似芝麻糊味道,不会过甜,味道不错.