2024-06-05
平日生活咁忙碌放假时间梗系要食餐好🍴慰劳吓自己啦所以我一早预订咗位于尖沙咀嘅法国餐厅💚Enchanté门外设计甚有欧陆风情 非常抢眼备有吧枱及半露天用餐区🍽️适合朋友饮酒畅聚步入餐厅一条梦幻西洋棋♟️楼梯即时呈现眼前🤩令人按捺不住 #打卡 为快 📸餐厅用餐区装潢亦满载惊喜🌈令人有恍如置身洞穴嘅感觉 格调优雅无论系用餐气氛、食物质素及服务态度同样出色食物方面点咗:前菜~❣️熟成三文鱼他他三文鱼他他肉质鲜嫩甜美面层舖上色泽金黄嘅芥末鱼子酱 卖相吸引🤩味道浓郁 带有淡淡芥末味 唔会辣 反而有助提鲜放喺脆薄嘅面包🥖上一同进食最适合不过再配合香脆可口嘅风干三文鱼皮层次分明 令人胃口大开❣️蟹肉🦀沙律配蜂蜜芥末酱🥗蟹肉🦀新鲜甜美 沙律菜鲜甜爽脆再搭配蜂蜜🍯芥末酱 清新消暑又开胃😍主菜~❣️牛肝菌🍄🟫 意大利饭牛肝菌属比较名贵稀有嘅食材煮熟后味道特别香浓 带有独特嘅甜味再配合其他大量菇菌 令整个菜式香气扑鼻意大利饭亦够香浓Creamy 口感烟烟韧韧令人回味无穷😋另外仲有餐厅🌟招牌菜❣️香烤全只三黄鸡🐓以大量香草🌿烤制而成 外层烤得金黄香脆选用嘅三黄鸡肉质细嫩、皮薄、无多余脂肪即使连皮食都唔会觉得油腻 肉味份外
放假时间梗系要食餐好🍴慰劳吓自己啦
步入餐厅一条梦幻西洋棋♟️楼梯即时呈现眼前🤩
令人按捺不住 #打卡 为快 📸
餐厅用餐区装潢亦满载惊喜🌈
令人有恍如置身洞穴嘅感觉 格调优雅
无论系用餐气氛、食物质素及服务态度同样出色 食物方面点咗:
前菜~
放喺脆薄嘅面包🥖上一同进食最适合不过
再配合香脆可口嘅风干三文鱼皮
层次分明 令人胃口大开 ❣️蟹肉🦀沙律配蜂蜜芥末酱🥗
蟹肉🦀新鲜甜美 沙律菜鲜甜爽脆
再搭配蜂蜜🍯芥末酱 清新消暑又开胃😍 主菜~
❣️牛肝菌🍄🟫 意大利饭
牛肝菌属比较名贵稀有嘅食材
煮熟后味道特别香浓 带有独特嘅甜味
再配合其他大量菇菌 令整个菜式香气扑鼻
意大利饭亦够香浓Creamy 口感烟烟韧韧
令人回味无穷😋 另外仲有餐厅🌟招牌菜
❣️香烤全只三黄鸡🐓
以大量香草🌿烤制而成 外层烤得金黄香脆
选用嘅三黄鸡肉质细嫩、皮薄、无多余脂肪
即使连皮食都唔会觉得油腻 肉味份外鲜美够晒Juicy😋
考虑到钟意❤️ #相机食先 朋友仔嘅需要
将鸡切件前 店员更会将整只烤好嘅鸡先递上供客人拍照📸 服务贴心💕
(由于三黄鸡需于3日前开始准备,属每日✨限量菜式,想试嘅朋友仔记得留意📣 需电话提前预订‼️) 仲点咗2款✨招牌鸡尾酒Cocktails 🍹
🍸 OS-ROMANTO
以自家酿制桂花GIN 毡酒、接骨木花甜酒及
自家制柠檬🍋糖浆炮制而成
味道非常清新🌱 虽然用上唔少柠檬🍋 制作
但完全唔觉酸 相反仲甜甜哋好易入口添☺️ 🍸 KATAOMOI
由VOKDA伏特加、百香果甜酒、芒果🥭、百香果、柠檬汁、酸芒果球制作而成
店员递上一刻 随即会于杯身点起火光🔥
营造梦幻🌈火树银花🎆嘅惊喜一刻💫