啱过完年,依然要对自己ge肚好d。系朋友ge介绍下黎到铜锣湾呢间新开无耐ge Chez Bistro食晚饭。餐厅主打法国菜,虽然系法国菜,但呢度ge价钱都比较合理。而且地理位置都几方便,正正系时代广场后面。餐厅ge装修比人一种家的感觉,好温馨,灯光柔和,而且可以提供到一个坐到20-30人左右ge大vip room,非常适合公司聚会或者生日party。餐厅ge menu选择非常多,除咗距每日ge set dinner之外,距头盘或者mains ge选择都好多。一行4人叫左4个头盘,分别系:法国鹅肝焦糖炖蛋,法式香草牛油焗田螺,无花果醋慢煮西班牙羊肋排,香煎法国鹅肝伴焦糖苹果。mains叫了炭烧老虎大虾意大利饭配自家制虾汁,法式低温香草焗法国鸭髀,炭烧西班牙伊比利亚有机无骨羊扒,炭烧美国极佳级安格斯肉眼扒。甜品叫了法国朱古力暖心布甸伴雪糕,法式枫糖窝夫搭配雪糕。法国鹅肝焦糖炖蛋。鹅肝焦糖炖蛋搭配咗牛油面包多士。炖蛋好creamy,好正,距唔会话好甜好流,搭配埋个香脆ge牛油多士一齐食,好正,非常推介。法式香草牛油焗田螺。田螺ge size十足,下面有薯蓉搭配,距个汁好浓郁,香草牛油味好浓,
餐包
甜品叫了法国朱古力暖心布甸伴雪糕,法式枫糖窝夫搭配雪糕。
法国鹅肝焦糖炖蛋
法国鹅肝焦糖炖蛋。
法式香草牛油焗田螺
法式香草牛油焗田螺。
田螺ge size十足,下面有薯蓉搭配,距个汁好浓郁,香草牛油味好浓,同田螺非常夹。
无花果醋慢煮西班牙羊肋排
无花果醋慢煮西班牙羊肋排。
呢道菜一上,我以为系mains黎,因为距ge份量好足,慢煮ge羊肋排好嫩滑,食落口有淡淡ge果香,好特别,而且旁边搭配了一个凯撒沙律,好特别。
香煎法国鹅肝伴焦糖苹果
香煎法国鹅肝伴焦糖苹果。
鹅肝煎得刚刚好,香口肥美,好中意距个焦糖苹果,微甜,好特别。
食完头盘,大家都意犹未尽,单论头盘,已经感受到店家对菜式ge选择好花心机,尝试带比客人不同ge食物体验,已经感觉到自己今晚选择黎呢度食系对ge选择。
主菜出场。
炭烧美国极佳级安格斯肉眼扒
炭烧美国极佳级安格斯肉眼扒,选择了3成熟,肉质鲜嫩多汁,好jucie,搭配红酒汁更加系为成个牛画龙点睛。好好味,而且系9oz ge份量,推介!
炭烧老虎大虾意大利饭配自家制虾汁
炭烧老虎大虾意大利饭配自家制虾汁。煮意大利香米把握个火侯好重要,呢度就做得非常唔错。香米软硬适中,一大只老虎虾系饭上面更是令人食指大动。米饭吸收晒呢度ge自家制虾汁,非常香浓,食得出好香浓ge虾膏味(记住唔系虾酱炒通菜果d虾膏- -)除左少少咸,真系好入味
炭烧西班牙伊比利亚有机无骨羊扒
炭烧西班牙伊比利亚有机无骨羊扒。羊扒无骨的,食起来非常方便,好厚肉,羊扒亦煎得刚刚好,好嫩滑,我自己中意食羊唔会好羊骚味,不过友人就觉得骚骚地,不喜欢骚味既可选择其他喔。不过呢道羊扒搭配咗蜜糖芥末酱,十分好ge配搭,推介大家可以试下。
法式低温香草焗法国鸭髀
法式低温香草焗法国鸭髀,好特别ge造法,法国鸭髀用低温烹调,保留到鸭髀ge肉汁,而且肉质亦好滑。
食到呢度,已经饱到讲唔到野,但人类系有第二个胃食甜品的。
法式枫糖窝夫搭配雪糕
法式枫糖窝夫搭配雪糕,卖相极佳的一道甜品,窝夫唔会好淋或者好脆,刚刚好,搭配雪糕食一流!
法国朱古力暖心布甸伴雪糕
法国朱古力暖心布甸伴雪糕,慨叹呢度ge甜品点解都系咁吸引人眼球,又系一款好精美ge甜品,朱古力暖心布甸,朱古力味好浓郁,好好味!中意朱古力ge朋友一定好中意。
非常满意的一顿晚饭,好满足,个人好喜欢店家为每一道菜所选择ge盛器,睇得出系花心机挑选过的,从细微事情睇到餐厅对客人ge用心,非常欣赏。
食物ge味道更加系无得弹,份量唔细,价钱亦都合理,好适合情侣,朋友,家人黎食ge一间餐厅。
2017-02-06
餐包