今曰黎到一间好多分店既泰菜 试试佢系咪真系咁好食🥰😍 位置都好方便☺️ 环境几舒服 平日7点左右都满场😱😱好期待☺️☺️嚟到食泰菜梗系要饮下椰青啦🥰 新鲜清甜👍🏻👍🏻 每次饮椰青都要刮晒啲椰肉出嚟食👋💪🏻💪🏻 友人叫左杯龙眼冰😍😍 好多粒龙眼✅✅唔会太死甜 啖啖鲜龙眼味🙌🏻 马拉盏炒通菜是必点的😍 好正宗!好似去咗泰国夜市咁😇 通菜都好新鲜唔会苦同梅🤣 送饭一流泰式炸虾饼~ 必点😆😆 炸皮好薄 啖啖香浓虾肉 好足料真系🥲🥲 重要新鲜炸好 真系好好食🥰 烧原只鱿鱼~ 呢个都好好食🥲🥲鱿鱼调味唔多,主要靠上面嘅烧汁去带出鱿鱼嘅鲜味 两者都好夹 😭✅ 想多层次d 可以点埋随碟附上既酸辣汁~ 就可以再refreshing 小小 👻泰式干炒鸡河🤪 睇个样就知锅气几够🙌🏻 每啖都食到浓厚既锅气 👍🏻👍🏻鸡都唔鞋 河粉唔好太散 重泰式调味料 ❤️❤️ 份量仲好多😂😂 最后当然要叫返个芒果糯米饭嚟结尾啦🤩🤩 有黑白糯米饭 🍚 前者较咸 后者较甜 睇你自己preference 我就中意甜既哈哈 椰酱都好smooth同甜度适中 ~ 芒果够甜 份量理想❤️ 有时分店多都真系实力既保证😍😍 食得好开心下次要再黎😋😋
今曰黎到一间好多分店既泰菜 试试佢系咪真系咁好食🥰😍

位置都好方便☺️ 环境几舒服

平日7点左右都满场😱😱好期待☺️☺️

嚟到食泰菜梗系要饮下椰青啦🥰
新鲜清甜👍🏻👍🏻

每次饮椰青都要刮晒啲椰肉出嚟食👋💪🏻💪🏻

友人叫左杯龙眼冰😍😍 好多粒龙眼✅✅
唔会太死甜 啖啖鲜龙眼味🙌🏻

马拉盏炒通菜是必点的😍 好正宗!
好似去咗泰国夜市咁😇 通菜都好新鲜
唔会苦同梅🤣